Αρχιεπίσκοπος Κρήτης «Να ζητήσουμε ειρήνη» (VIDEO)

O Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό του Αγίου Ανδρέα στο γραφικό εκκλησάκι που βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Η παρουσία και η συμπεριφορά του κόσμου φάνηκε να συγκινεί τον Αρχιεπίσκοπο που με ιδιαίτερα επαινετικά λόγια αναφέρθηκε σε αυτό στη σύντομη ομιλία του.
«Θέλω και πάλι να σας συγχαρώ για την προσέλευσή σας στην εορτή αυτή, αλλά και για την ησυχία την οποία είχατε κατά τη διάρκεια της ακολουθίας, χωρίς να μιλάτε ή να κάνετε φασαρία».

Η ομιλία του Αρχιεπισκόπου επικεντρώθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ειρήνη ανάμεσα στους ανθρώπους, ζητώντας από τους παριστάμενους να προσευχηθούν και να ζητήσουν να δώσει ο εορτάζων άγιος την Ειρήνη. «Πρέπει να ξεκινά από εμάς. Να είμαι εγώ καταρχήν ήρεμος και να εκφράζω και να μεταδίδω αυτή την ειρήνη και τη γαλήνη που οι άνθρωποι χρειάζονται παρά πολύ».
Ανέφερε δε πως πρόκειται για ένα δώρο που πρέπει να δίνει ο ένας στον άλλο μέσα στην οικογένεια, αλλά και στο σχολείο. Τόνισε δε πως τα παιδιά σήμερα έχουν ταραχή και βλέπουμε φαινόμενα όπως το μπούλιγκ που δεν υπήρχε στο παρελθόν και επεσήμανε πως πρέπει να βοηθήσουν όλοι για να φύγει αυτή η ταραχή για τα νέα παιδιά.
Αναφέρθηκε όμως και στις εντάσεις που υπάρχουν το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, σημειώνοντας πως «σε μια εποχή ταραγμένη και χαώδη χρειαζόμαστε ειρήνη και γαλήνη για να μπορούμε να προχωρήσουμε στη ζωή μας».
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ