Τα νηπιαγωγάκια επισκέφθηκαν το Ταχυδρομείο

«Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη, για φέτος την Πρωτοχρονιά θα ήθελα να μου φέρεις»…… Πόσες φορές δεν έχουμε γράψει αυτά τα λόγια, όταν ήμασταν παιδιά και πόσες ακόμα βοηθήσαμε τα παιδιά, τα εγγόνια, τα ανίψια, τους μαθητές μας να ετοιμάσουν το δικό τους γράμμα…

Έτσι έγινε και φέτος στο 1ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης για τον αγαπημένο Άγιο Βασίλη, που μέσα στο μεγάλο τσουβάλι του μπορεί να χωρέσει τα δώρα για τα παιδιά όλου του κόσμου! Μέσα από τη σχετική εκπαιδευτική ενότητα τα παιδιά γνωρίσανε από κοντά την ιστορία του γραμματόσημου, την παλιά κλασική συνήθεια της αλληλογραφίας, πριν όλα αυτά δώσουν τη θέση τους στο σύγχρονο τρόπο ανταλλαγής μηνυμάτων με τα mail, τα κινητά, τα τάμπλετς…

Σε όμορφες κόλλες αλληλογραφίας, χρωματιστά φάκελα, με αυτοκόλλητα και ζωγραφιές γεμάτες αγάπη, με τα χειροποίητα γραμματόσημα, τα παιδιά με τις νηπιαγωγούς τους έκαναν επίσκεψη στο Ταχυδρομείο Νεάπολης. Εκεί τους περίμεναν με μεγάλη χαρά όλοι οι εργαζόμενοι, για μια όμορφη και λεπτομερή ξενάγηση. Τους χαρίσανε μια γεμάτη ζωντάνια «καλημέρα» και τα χειροποίητα δωράκια τους, που αμέσως με ενθουσιασμό τα στόλισαν στο χώρο τους για τις γιορτινές ημέρες.

«Μας χάρισαν κι αυτοί πολλά γραμματόσημα για να στείλουμε κάρτες στα μακρινά μας αγαπημένα πρόσωπα. Ανοίξαμε με το ειδικό κλειδάκι τους κουμπαράδες του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που είχαμε στην τάξη μας και έτσι φανερώθηκαν όλες μας οι οικονομίες, που όλοι μας προσφέραμε με χαρά τόσο καιρό, για την οργάνωση της Επιστημονικής μας Γωνιάς στην τάξη.

Τέλος το κάθε παιδί έριξε το γράμμα του μέσα στο μαγικό, κόκκινο κουτί του Άγιου Βασίλη και τώρα περιμένει το δώρο του, όταν έρθει εκείνη η ξεχωριστή βραδιά της Πρωτοχρονιάς.

Επιστρέψαμε στο σχολείο μας, διασχίζοντας τον όμορφο κήπο της πόλης μας μέσα στην ηλιόλουστη μέρα, με τη συνοδεία των μαμάδων, που ήταν πρόθυμες να μας βοηθήσουν σε αυτή μας την εκπαιδευτική δράση», μας περιγράφει η προϊσταμένη του 1ου νηπιαγωγείου Ζέτα Ντακούλα.

Επίσης ευχαριστεί θερμά τους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ Νεάπολης καθώς και όλους τους γονείς που στήριξαν στην προετοιμασία όλης αυτής της δράσης για αρκετό καιρό.

ΘΑΝΟΣ Κ.