«Ακριβότερα αεροδρόμια, μικρότερη σεζόν»

«Το μόνο πράγμα που είναι χειρότερο από ένα δημόσιο μονοπώλιο, είναι ένα ιδιωτικό μονοπώλιο» τονίζει ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair

Την άποψη ότι εάν ακριβύνουν τα αεροδρόμια της χώρας, θα γίνει εξαιρετικά πιο δύσκολη η προσπάθεια για επέκταση της θερινής σεζόν, μεταφέρει ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair, κ. Ντέιβιντ Ο” Μπράιεν, ο οποίος βρέθηκε την Τετάρτη στην Αθήνα.
«Η ζήτηση για διακοπές κορυφώνεται κατά την διάρκεια των θερινών διακοπών. Και είναι πολύ πιο δύσκολο – όπως ανακαλύψαμε κι εμείς σαν αεροπορική εταιρία – να προσελκύσεις κόσμο στην Ελλάδα πριν ή μετά το καλοκαίρι» σημειώνει το υψηλόβαθμο στέλεχης της Ryanair.

«Πιστεύουμε ότι είναι υπερβολικό να πουλάτε τα αεροδρόμια για να λύσετε το πρόβλημα της χωρητικότητας» λέει και επισημαίνει ότι, εάν η ιστορία του αεροδρομίου της Αθήνας επαναληφθεί, είναι βέβαιο ότι αυτά τα αεροδρόμια «θα είναι υπερβολικά ακριβά, κάτι που θα οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές και θα σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει καμία δυνατότητα επέκτασης της σεζόν».

«Τα μονοπώλια κάνουν αυτό που κάνουν σε όλο τον κόσμο» σχολιάζει ο κ. Ο” Μπράιεν και επισημαίνει ότι «το μόνο πράγμα που είναι χειρότερο από ένα δημόσιο μονοπώλιο, είναι ένα ιδιωτικό μονοπώλιο».

Ο κ. Ο” Μπράιεν σημειώνει ότι «αυτό που θα έκανα, εάν ήμουν η ελληνική κυβέρνηση δεν θα ήταν να βρω τον πλειοδότη που μου δίνει τα περισσότερα χρήματα, αλλά εκείνον που θα εγγυηθεί την μεγαλύτερη επιβατική κίνηση». «Διότι σε αυτήν την περίπτωση, οι εγκαταστάσεις θα χτιστούν βάσει της ανάγκης εξυπηρέτησης των επιβατών και όχι της ανάγκης να δικαιολογηθούν υψηλότερες χρεώσεις» επισημαίνει.

Προβλήματα στα αεροδρόμια

«Τα ελληνικά αεροδρόμια έχουν περιορισμούς στις χρονοθυρίδες χωρίς λόγο. Είναι απολύτως τρελό να έχετε διαδρόμους που περιορίζονται σε 20 κινήσεις αεροσκαφών ανά ώρα» συνεχίζει.

«Εάν δείτε την περίπτωση των Χανίων, είναι σαφές ότι χρειάζονται νέο ραντάρ. Το ραντάρ θα κόστιζε το 1/3 των ετήσιων εσόδων του αεροδρομίου και θα οδηγούσε σε αύξηση της χωρητικότητας. Εμείς προσφερθήκαμε στο υπουργείο Μεταφορών να το πληρώσουμε, με αντάλλαγμα μειωμένα τέλη για έναν χρονο» τονίζει ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair.

Το ίδιο ισχύει και σε άλλα δημοφιλή ελληνικά αεροδρόμια, όπως αυτά της Μυκόνου ή της Κέρκυρας. «Στην Κέρκυρα, όπου θα θέλαμε να εκτελούμε δύο πτήσεις την ημέρα εάν η χωρητικότητα ήταν διαθέσιμη, η ΥΠΑ υποστηρίζει ότι ο τερματικός σταθμός είναι πολύ μικρός» αναφέρει ο κ. Ο” Μπράιεν.

Σύμφωνα με τον εμπορικό διευθυντή της Ryanair, λόγω του καλού καιρού, ο τύπος τερματικού αεροσταθμού που χρειάζεται η χώρα, είναι αρκετά πιο διαφορετικός «από ότι χρειάζεται το Δουβλίνο όπου βρέχει όλη την ώρα». «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία» συνεχίζει και σχολιάζει ότι τα αεροδρόμια της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Κέρκυρας θα μπορούσαν να βελτιωθούν θεαματικά προς αυτή την κατεύθυνση.

«Το Γκάτγουικ έχει έναν αεροδιάδρομο και αυτό τον χρόνο θα εξυπηρετήσει 40 εκατ. επιβάτες. Υπάρχουν αεροδρόμια όπου οι διαδικασίες εναέριας κυκλοφορίας πρέπει να αλλάξουν, ώστε να επιταχύνουν την χρήση του διαδρόμου» σημειώνει και προσθέτει ότι η Ryanair έχει προτείνει στο υπουργείο Υποδομών να χρηματοδοτήσει η ίδια μία μελέτη για την βελτίωση της χωρητικότητας των ελληνικών αεροδρομίων. (BHMA)