Με στόχο την περαιτέρω συνδρομή στην αναπτυξιακή προοπτική της επαρχίας Σητείας, η νέα διοίκηση του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας πραγματοποιεί και προγραμματίζει σειρά δράσεων.
«Ως νέο Διοικητικό Συμβούλιο», ανέφερε ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Θοδωρής Πατεράκης, «θέλουμε στην λειτουργία του ΟΑΣ, να εφαρμόσουμε μία λογική προσέγγισης -ακόμα περισσότερο- στα θέματα και τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την αναπτυξιακή προοπτική της πρώην επαρχίας Σητείας».
Στο πλαίσιο αυτό ο ΟΑΣ μέχρι σήμερα έχει καλύψει δαπάνες σχετικά με την προώθηση της ολοκλήρωσης της διαδικασίας ανάδειξης του Φυσικού Πάρκου Σητείας και την μετατροπή του σε Γεωπάρκο, όπως έξοδα μετακίνησης του υπευθύνου στο εξωτερικό προκειμένου να συμμετέχει στην πολύ σημαντική συνεδρίαση, κατά την οποία επίσημα ιδρύθηκε το Γεωπάρκο Σητείας.
«Συνεχίζοντας την προσπάθεια», πρόσθεσε ο Δήμαρχος, «ο ΟΑΣ προχωρά στην διοργάνωση διημερίδας, που προγραμματίζεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, με σκοπό να αναδειχθεί περαιτέρω η σπουδαιότητα της ένταξης του Γεωπάρκου Σητείας στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικογένεια των Γεωπάρκων.
Παράλληλα ο κ. Πατεράκης αναφέρθηκε στην ανανέωση της άδειας παραγωγής της πρώτης ανεμογεννήτριας, που είχε εγκατασταθεί στο Μάρε της Τ.Κ. Ζήρου. Η άδεια λήγει το 2016, οπότε έπρεπε με ταχείες διαδικασίες να προχωρήσει η ανανέωση και επέκτασή της για να συναφθεί το αντίστοιχο συμβόλαιο με τη ΔΕΗ και να είναι εφικτή η πώληση της παραγόμενης ενέργειας από την ανεμογεννήτρια, όπως εξήγησε.

Οι δράσεις για τον τουρισμό
«Θέλουμε κατ’ αρχήν η λειτουργία του ΟΑΣ να είναι γνωστή σε όλη την κοινωνία με μία λογική δημοσιοποίησης όλων των πράξεων κι ενεργειών που κάνουμε. Κατά δεύτερον στόχος μας είναι να στηρίξουμε χρηματοδοτώντας -στο μέτρο των δυνατοτήτων του οργανισμού- την τουριστική προβολή της επαρχίας μας. Πέραν της χρηματοδότησης που εξασφαλίστηκε από την Περιφέρεια, η οποία μεταφράστηκε σε έντυπα και video-DVD, που διαφημίζουν την περιοχή, ο ΟΑΣ προχωρά και σε άλλες δράσεις. Μία εξ αυτών αφορά την αποστολή αντιπροσωπείας της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας. Τα έξοδά της καλύπτει ο ΟΑΣ και αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Βαρσοβία. Σκοπός είναι οι συναντήσεις με συγκεκριμένους τουριστικούς πράκτορες 12 γραφείων με στόχο την προώθηση της περιοχής. Στην προσπάθεια αυτή θα συμβάλει η χρήση κι ενός φακέλου γνωριμίας -το κόστος δημιουργίας του έχει αναλάβει ο ΟΑΣ- με διαφημιστικό υλικό για την περιοχή, που θα χρησιμοποιηθεί και για την ενημέρωση των αεροπορικών εταιριών.
Σκοπός είναι η προβολή της περιοχής, του νομού και του ρόλου του αεροδρομίου Σητείας, των δυνατοτήτων αξιοποίησης του.
Η προσπάθεια για την τουριστική προβολή της περιοχής μας συνεχίζεται και με άλλες ενέργειες που σχεδιάζουμε σε αυτή την κατεύθυνση, όπως μεταξύ άλλων η συμμετοχή μας στην μεγαλύτερη ίσως τουριστική έκθεση που γίνεται στην Ευρώπη, αυτή του Βερολίνου. Σκοπός μας είναι έχουμε μία αξιοπρεπέστατη παρουσία με ηλεκτρονικό κι έντυπο υλικό.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ