Σε έναν ιδανικό χώρο, στον καταπράσινο κήπο της Νεάπολης, με την θερμοκρασία σε χειμωνιάτικα επίπεδα και την βροχή να πέφτει σταδιακά χωρίς ένταση, σε ένα δηλαδή παραμυθένιο φυσικό σκηνικό ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στην ιστορική έδρα του Επάνω Μεραμπέλλου.
Πρωταγωνιστές -ποιοί άλλοι;- τα παιδιά φυσικά, που τραγούδησαν, έπαιξαν, ακολούθησαν τις σκανταλιές με τα καλικαντζαράκια στον κήπο, έβαψαν τα πρόσωπά τους, φόρεσαν τα κόκκινα σκουφάκια τους και μέτρησαν αντίστροφα για να δοθεί το σύνθημα να φωταγωγηθεί ο διάκοσμος μέσα στον κήπο λίγο μετά τις 6.30 και έτσι να ξεκινήσουν και επίσημα οι εορταστικές εκδηλώσεις στην περιοχή.
Το απόγευμα του Σαββάτου ήταν όλοι εκεί σε ένα χωριό, που χρόνο με το χρόνο να γίνεται όλο και μεγαλύτερο, όπως θέλουν τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Νεάπολης. Καλεσμένοι ήταν όλοι οι ενεργοί τοπικοί σύλλογοι, τα σχολεία, οι γονείς και η τοπική κοινωνία. Και όλοι τους ανταποκρίθηκαν με το παραπάνω και ο κήπος γέμισε παιδικά χαμόγελα, φωνές, ευχές και παιχνίδι.
Η παρουσία της Φιλαρμονικής της Νεάπολης γέμισε τον χώρο, ενώ νωρίτερα τα παιδιά των δημοτικών σχολείων είχαν ζεστάνει το κλίμα με τις δικές τους δράσεις και τραγούδια.
Οι Οδηγοί της Νεάπολης είχαν δημιουργήσει εκατοντάδες κατασκευές, ενώ πιο δίπλα τα μέλη του ΑΠΟΝ ετοίμαζαν την δική τους παρέμβαση, που αξίζει μια βραδινή επίσκεψη στη Νεάπολη.
Πολύ σημαντική και η συμβολή των ομάδων των μαθητών από τα Δημοτικά, που μαζί με τους δασκάλους τους συμμετείχαν ενεργά και έδειξαν ότι το διασκεδάζουν δημιουργικά.
Το σπιτάκι των «Νέων» Νεάπολης στολισμένο και φιλόξενο και τα μέλη προσέφεραν ζεστό- ζεστό ξινόχοντρο.

Αντίστροφη μέτρηση

Και ξαφνικά η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε με το σύνθημα του Πρόεδρου της Δημοτικής Κοινότητας κ. Νίκου Συλλιγάρδου, με τον οποίο συγχρονίστηκαν μικροί- μεγάλοι. Τα φώτα και ο στολισμός άναψαν.
Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση, τον ΠΑΟΔΑΝ και τον Πρόεδρο του Χάρη Αλεξάκη, τον ΑΠΟΝ, τα Δημοτικά, το ΣΕΟ Νεάπολης, την ΠΛΕΑΜ -η δράση της με τους μάγειρες μετατέθηκε λόγω καιρού για τις 19 Δεκεμβρίου, το Σωματείο Φίλων Παιδόπολης, την Λέσχη Φίλων Νοσοκομείου Νεάπολης, τους «Νέους», την Φιλαρμονική Νεάπολης, τον Παιδικό Σταθμό, τους επαγγελματίες που συνέδραμαν: Γιαλελάκης Ο.Ε., το ζαχαροπλαστείο «Μήλο», το καφέ «Λιόντας», την εταιρία Νικολαΐδης Ο.Ε., Συλλιγάρδος Ο.Ε., το καφέ «Δρήρος» και την κάβα Βασιλάκη, τους χορηγούς επικοινωνίας ΑΝΑΤΟΛΗ, Λατώ 103,3 και fonien.gr.
Τέλος, ευχαρίστησε και όλους όσοι βρέθηκαν στον κήπο παρά το κρύο και τους προσκάλεσε να παρακολουθήσουν και όλες τις υπόλοιπες με επίκεντρο τον Δημοτικό -και πλέον στολισμένο και εορταστικό- Κήπο εκδηλώσεις.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ