Νέα «επιστράτευση» για την ενίσχυση της ανακύκλωσης, πραγματοποιεί ο Δήμος Ρεθύμνου με την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης μικρών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών σε κεντρικά διοικητικά κτίρια της πόλης και περιφερειακά.
Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Καθαριότητας, Διαχείρισης Απορριμμάτων, Αστικού Περιβάλλοντος και Πρασίνου τοποθέτησε τους συγκεκριμένους κάδους ανακύκλωσης, στο Δημαρχείο Ρεθύμνου, το Δημαρχείο Άδελε, στην Πολεοδομία, στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, στο ΚΕΠ Δήμου Ρεθύμνης και στην αντιπεριφέρεια-πρώην Νομαρχία. Πρόκειται για κάδους που μπορούν να δεχτούν μεγάλες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, όπως ψυγεία, πλυντήρια, οθόνες υπολογιστών κ.λπ., καθώς επίσης τα ογκώδη αντικείμενα που αφορούν σε στρώματα, έπιπλα κ.ά.
Παράλληλα θα γίνει αντικατάσταση των φθαρμένων μπλε κάδων ανακύκλωσης και τοποθέτηση επιπλέον κάδων σε νέα σημεία στους οικισμούς, για την ενίσχυση του προγράμματος ανακύκλωσης του Δήμου σε χαρτί, πλαστικό και μέταλλα, ενώ αποφασίστηκε και η τοποθέτηση κίτρινων ειδικών κάδων (κώδωνες) γυαλιού σε κεντρικά σημεία του Δήμου για την ανακύκλωση γυάλινων συσκευασιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ρέθυμνο ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση τοποθέτησης καλαθιών για μικροαπορρίμματα πεζών σε δρόμους και πλατείες, ενώ σε εξέλιξη είναι η, μέσω επιστολών, ενημέρωση κατοίκων, επιχειρηματιών και ξενοδόχων για το νέο σύστημα αποκομιδής σε όλο το παραλιακό μέτωπο της πόλης, από το οποίο θα αποσυρθούν όλοι οι κάδοι με την ευκαιρία της ανάπλασης του ανατολικού παραλιακού μετώπου.