Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για την ηλεκτροδότηση της Σπιναλόγκας

Το έργο της ηλεκτροδότησης της Σπιναλόγκας με πόντιση του καλωδίου, εξασφαλίζει, όπως φαίνεται, τη συνολική χρηματοδότησή του, κατόπιν σχετικών συνεννοήσεων της δημοτικής αρχής Αγίου Νικολάου με το Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού και την Περιφέρεια Κρήτης.

Το έργο είναι της τάξεως του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του Δημάρχου Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβού, ο οποίος επικαλείται σχετικές διαβεβαιώσεις που έχει λάβει από τους πολιτικούς παράγοντες του υπουργείου.

Ο Δήμαρχος αναφερόμενος στην εξέλιξη του θέματος, είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι, «μετά την αποδοχή και από το Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού της χρηματοδότησης συνολικά του έργου για την πόντιση του καλωδίου, νομίζω ότι προχωρεί καλώς. Το υπουργείο έχει συνεννοηθεί με την Περιφέρεια Κρήτης και τα χρήματα θα μεταφερθούν στην Περιφέρεια, με την οποία ο Δήμος μας θα υπογράψει προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου».

Έτσι, εξασφαλίζεται και το άλλο 50% της συνολικής δαπάνης, αφού μέχρι πρόσφατα διασφαλισμένο ήταν μόνο το 50% της, για την οποία έχει δεσμευτεί ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης ότι θα καταβάλει η Περιφέρεια.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ