Στήριξη των τοπικών καταστημάτων και επιχειρήσεων ζήτησαν οι έμποροι από τους καταναλωτές των Χανίων εν όψει της έναρξης των εκπτώσεων τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. Oι έμποροι επισημαίνουν τη σημασία της στήριξης των ντόπιων επαγγελματιών και παράλληλα προσδοκούν σε βελτίωση της κίνησης της αγοράς.

TOPOLIANAKHS«Μετά τον Δεκέμβριο, που πέρασε με μία πτωτική πορεία, ευελπιστούμε οι καταναλωτές να προτιμήσουν τις τοπικές επιχειρήσεις που τόσο έχουν ανάγκη και που είναι πάντα δίπλα στην κοινωνία όποτε αυτή το θελήσει» αναφέρει ο Γιώργος Τοπολιανάκης.

Εκτιμά πως αρκετός κόσμος περιμένει τις εκπτώσεις, για να κάνει τα ψώνια του, εκφράζοντας και την άποψη ότι οι συνεχείς εκπτώσεις και προσφορές δεν είναι προς όφελος κανενός. «Δεν ξέρω αν είναι λύση οι συνεχείς προσφορές και εκπτώσεις που έχουν γίνει στην αγορά τα τελευταία δύο χρόνια και ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Μία τιμή χαμηλή είναι για εμένα ό,τι καλύτερο και για τον κόσμο και για τα καταστήματα» επισημαίνει.

mpiniaΑπό τη μεριά της η Ιωάννα Μπινιά μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων εκφράζει την ευχή «μακάρι να πάρει μία “ανάσα” η αγορά από τις εκπτώσεις κάτι που το έχουμε ανάγκη, αν και δεν είμαι αισιόδοξη».

Και η κα Μπινιά τονίζει τη σημασία της στήριξης των τοπικών επαγγελματικών επιχειρήσεων. «Η δική μου παρότρυνση προς τους Χανιώτες είναι να στηρίξουν τα τοπικά καταστήματα που και ποιοτικά είναι και καλές τιμές έχουν. Να μην πάνε στα πολυκαταστήματα, στους μεγαλοκαρχαρίες που μεταφέρουν τα χρήματα έξω» αναφέρει.

ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ

mixelarakhs«Οι καταναλωτές ας κάνουν ενδελεχή έρευνα αγοράς, ώστε να μη βρεθούν προ εκπλήξεων, γιατί οι πολυεθνικές χρησιμοποιούν έξυπνα τρικ προώθησης των προϊόντων τους που είναι στο όριο της νομιμότητας για το πόσο κατεβάζουν την τιμή σε σχέση με την ποιότητα και την ποσότητα του προϊόντος» λέει ο Νίκος Μιχελαράκης, συμπληρώνοντας πως «οι τοπικές επιχειρήσεις μπορεί λόγω των capital controls να έχουν κάποιες δυσκολίες στην τροφοδοσία και στην προμήθεια, αλλά στις εκπτώσεις είναι σαφώς πιο κοντά στον καταναλωτή».

Και ο κ. Μιχελαράκης εκτιμά πως η περίοδος των εκπτώσεων αναμένονταν από πολλούς καταναλωτές και στα Χανιά για να κάνουν τους αγορές τους. «Με βάση την έρευνα της Ε.Σ.Ε.Ε. ο τζίρος των εορτών “έπεσε” την εβδομάδα ανάμεσα σε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, γιατί ο κόσμος περιμένει τις εκπτώσεις για να μπορέσει να κάνει τις αγορές σε ακόμα πιο συμφέρουσες τιμές» καταλήγει.

Χανιώτικα Νέα