Σε μια ιδιαίτερα ασυνήθιστη αεροπορική επίθεση, οι ΗΠΑ βομβάρδισαν την κεντρική Μοσούλη, στο Ιράκ, καταστρέφοντας ένα κτίριο που περιείχε τεράστια ποσά σε μετρητά του ISIS, τα οποία η τρομοκρατική ομάδα χρησιμοποιούσε για την πληρωμή των στρατευμάτων και των στρατιωτικών επιχειρήσεων της, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους του αμερικανικού στρατού.

Δύο βόμβες των 900 κιλών η μία ανατίναξαν το κτίριο, καταστρέφοντας χρήματα αξίας “εκατομμυρίων” δολαρίων, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), μιλώντας υπό το καθεστώς ανωνυμίας.

“Υπολογίζουμε (ότι ήταν αξίας) εκατομμυρίων δολαρίων (…) από όλες τις παράνομες δραστηριότητές τους – πετρέλαιο, λεηλασίες, εκβιασμοί”, είπε, προσθέτοντας ότι η επίθεση έγινε νωρίς χθες. Δεν έγινε γνωστό σε ποιό νόμισμα ήταν τα χρήματα αυτά, πρόσθεσε.

Το πρακτορείο ειδήσεων CNN, το οποίο πρώτο διέδωσε την είδηση της επίθεσης, είπε ότι ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών πιστεύει ότι πέντε με επτά άμαχοι σκοτώθηκαν από την αεροπορική επιδρομή. (CNN.gr)