Κάνουν ότι μπορούν και όπως φαίνεται υπάρχει αποτέλεσμα! Τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης σε συνεργασία με το Δήμαρχο Αντώνη Ζερβό και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Νεάπολης Κωστή Κοκκίνη συνεχίζουν την προσπάθειά τους για να μην απομακρυνθεί από τη Νεάπολη το Αστυνομικό Τμήμα.
Όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νίκος Συλλιγάρδος, έχουν γίνει αρκετές συναντήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των τοπικών φορέων και των στελεχών διαφόρων υπηρεσιών για το θέμα αυτό.
Παράλληλα τίθεται το αίτημα της στέγασης σε γραφεία της Νεάπολης άλλων υπηρεσιών που δεν απαιτούν καθημερινή επαφή με τους πολίτες.
Η επιτροπή των τοπικών και δημοτικών συμβούλων θα έχει σύντομα συνάντηση με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Υποστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη.
«Το θέμα δεν το έχουμε αφήσει και ολοένα βρίσκουμε συμπαραστάτες στο δίκαιο αίτημα να μην κλείσει το Α.Τ. της Νεάπολης. Όλοι οι τοπικοί φορείς, τα τοπικά συμβούλια των χωριών της περιοχής, οι επαγγελματίες, οι σύλλογοι, ακόμα και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο αστυνομικό σώμα τάσσονται κατά της συγκεκριμένης πρότασης. Είμαστε σε επικοινωνία και καθημερινή επαφή για το θέμα και μετά την συνάντηση με τον στρατηγό στα Χανιά η επιτροπή θα πάει και στην Αθήνα ώστε να έχει συνάντηση σε κεντρικό επίπεδο με την ηγεσία τόσο της Αστυνομίας όσο και του Υπουργείου αλλά και με όποιους άλλους θεσμικούς παράγοντες μπορεί. Θέλουμε όχι απλά να μην φύγει το Α.Τ. αλλά επιπλέον να ενισχυθεί η περιοχή με την μεταφορά και άλλων υπηρεσιών εδώ. Συντάσσουμε συγκεκριμένες προτάσεις σε υπηρεσίες για την εκμετάλλευση γραφείων και κτιρίων στην πόλη ώστε να μεταφερθούν εδώ και είμαστε σε καλό δρόμο», μας είπε τέλος ο κ. Συλλιγάρδος.
ΘΑΝΟΣ Κ.