Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερωθήκαμε ότι στο Παρίσι, την πόλη του φωτός, ξεκίνησε μία ελληνική προσπάθεια στην οποία συμμετέχουν και Μεραμπελλιώτες, οι οποίοι ζουν μόνιμα εκεί.
Με βάση την αγάπη τους για την Ελλάδα γεννήθηκε το THEATRA, μία ερευνητική ομάδα που ανήκε στο εργαστήρι ερευνών EnsadLab της Εθνικής Σχολής Διακοσμητικών Τεχνών ENSAD. Είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με σκοπό την πραγματοποίηση στο Παρίσι διεθνών σεμιναρίων και εργαστηρίων για τα αρχαία θέατρα στην Ελλάδα, καθώς και έρευνας πάνω στο αρχαίο ελληνικό δράμα, το νόημά του και την δομή του. Παράλληλα, ένα διεθνές εργαστήριο θα προγραμματιστεί σε ένα αρχαίο θέατρο στην Ελλάδα, στο οποίο θα συμμετάσχουν διεθνείς προσωπικότητες.
Στα ιδρυτικά της μέλη και στην ερευνητική ομάδα υπό την ηγεσία της κ. Μιράντα Σκουλάτου, Αρχιτέκτονος Πολεοδόμου πρώην καθηγήτριας στο ENSAD, συμμετέχει η νεαρή συντοπίτισσα μας από τη Νεάπολη Μαρία Τσακωνίτη-Σχοινιωτάκη, Αρχιτέκτων Μηχανικός-Πολεοδόμος. Σκοπός τους η ανάδειξη και προώθηση του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού μας στην Γαλλία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ