Οι μαθητές του Α΄ Δημοτικού Σχολείου της Νεάπολης στην επιστροφή τους από τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δεν έπιασαν ξανά τις τσάντες, τα βιβλία, τα τετράδια και τα μολύβια τους μόνο, αλλά και τα κλαδευτήρια, τις τσάπες και τα φτυαράκια.

5.30 ΑΝ Kηπουρέματα Δημοτικό Νεάπολης (2)Δεν ασχολήθηκαν μόνο με τα μαθήματα που το Υπουργείο επιβάλλει και το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει, αλλά και με τον κύκλο μαθημάτων «Φυτέματα και κηπουρέματα».
Γεμάτο από μυρωδιές της γης ήταν το πρωινό που πέρασαν μαθητές και εκπαιδευτικοί στο πλούσιο περιβόλι του συνταξιούχου δασκάλου κ. Γιώργου Φουλεδάκη. Δυο διδακτικές ώρες γεμάτες δράση και με τις αισθήσεις όλες σε εγρήγορση.
Με αφορμή τη διδασκαλία της ενότητας για τα φυτά στο μάθημα της Φυσικής επισκεφθήκανε –οι μαθητές της Στ’ τάξης με το δάσκαλό τους, τη διευθύντρια του σχολείου και την εκπαιδευτικό του Τμήματος Ένταξης ένα κατάφυτο κήπο και γνωρίσανε με τη βοήθεια του κ. Γιώργου μια μεγάλη ποικιλία από φυτά και δέντρα καθώς και τρόπους πολλαπλασιασμού, φυτέματος και κλαδέματος.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ