Την πρώτη του συνεδρίαση για το 2016 έκανε το Δ.Σ. της Πολιτιστικής Λαογραφικής Εταιρείας Απάνω Μεραμπέλλου (ΠΛΕΑΜ) με τη νέα του σύνθεση, συνεδρίαση που έγινε στους χώρους του παλιού Γυμνασίου της Νεάπολης, όπου σε λίγο διάστημα θα είναι ολοκληρωμένο και θα ανοίξει τις πύλες του το πλέον σύγχρονο Λαογραφικό Μουσείο όλης της νότιας χώρας!
Η ικανοποίηση κυριαρχεί μεταξύ των μελών της ΠΛΕΑΜ, που βλέπουν το όραμά τους να γίνεται πράξη και καλωσόρισαν το 2016 με αισιοδοξία εστιάζοντας στην έναρξη της λειτουργίας του νέου μουσείου και εκδίδοντας ένα συλλεκτικό ημερολόγιο το οποίο θα πρέπει να βρίσκεται σε κάθε βιβλιοθήκη.
Η πρόεδρος του Δ.Σ. Μαρία Κωστάκη μίλησε με πολλή συγκίνηση και ικανοποίηση για το ότι στις 31 Δεκεμβρίου 2015 η ΠΛΕΑΜ κατάφερε να απορροφήσει όλα τα χρήματα του προγράμματος για τη δημιουργία του μουσείου. Και έκανε μια μικρή αναδρομή σε όλα όσα έγιναν εστιάζοντας στη συμβολή πολλών ανθρώπων, οι οποίοι εμπιστεύθηκαν τα ίδια τους τα χρήματα για να ξεκινήσει το έργο. 205,670 ευρώ, ήταν τα χρήματα που απορρόφησε το Δ.Σ. της ΠΛΕΑΜ έως τις 31-12-2015 παρουσιάζοντας ένα παραδειγματικό τρόπο στη διαχείριση και στην απόδοση των χρημάτων, κερδίζοντας τα καλύτερα σχόλια από τις επιτροπές που έλεγξαν το έργο και που χαρακτήρισαν «παράδειγμα προς μίμηση» την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας της διοίκησης της ΠΛΕΑΜ με όλους τους φορείς.
Παρών στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. και ο Οδυσσέας Σγουρός, ο οποίος πολύ εύστοχα, όπως πάντα, εκμυστηρεύτηκε πως αυτή του η εμπειρία της συνεργασίας με την ΠΛΕΑΜ και τα μέλη του Δ.Σ. ήταν για τον ίδιο μια μοναδική εμπειρία, για την αφοσίωση των ανθρώπων της ΠΛΕΑΜ και όχι μόνο στον στόχο τους και μάλιστα σε εποχές εξαιρετικά δύσκολες.
Η ΑΝΑΤΟΛΗ ξεναγήθηκε στους νέους χώρους του μουσείου στο οποίο το επόμενο διάστημα τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΛΕΑΜ και οι εθελοντές φίλοι θα ξεκινήσουν την τοποθέτηση όλου του υλικού που είναι μεγάλο, μια διαδικασία απαιτητική, καθώς θα δώσει την τελική εικόνα στο πιο σπουδαίο Λαογραφικό Μουσείο της νότιας χώρας!
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ