Ευοίωνες είναι οι εξελίξεις σχετικά με τη δυνατότητα κατασκευής και λειτουργίας υδατοδρομίου στο Ρέθυμνο που μετά από σειρά ετών περιμένει πλέον την επίσημη απόφαση του Υπουργείο πολιτισμού για την ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης και την έκδοσης περιβαλλοντικής άδειας.Θετική, ήταν η εισήγηση του τοπικού αρχαιολογικού συμβουλίου Ηρακλείου, μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες με τη συμμετοχή μέλους του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου.

Υπενθυμίζεται πως η θετική εισήγηση της αρχαιολογίας, ήταν απαραίτητη και ζητήθηκε σαν όρος από το Υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να ολοκληρωθεί η περιβαλλοντική μελέτη,  αφού το υδατοδρόμιο θα γειτνιάζει με το Ενετικό λιμάνι και ήταν απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχει όχληση από μια τέτοια δραστηριότητα, στην περιοχή του μνημείου.

Πλέον, αναμένεται, η επίσημη απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να κλείσει ο φάκελος της μελέτης και να δοθεί η περιβαλλοντική άδεια. Στη συνέχεια θα δρομολογηθεί το τελικό στάδιο που είναι ο διαγωνισμός για την κατασκευή και οργάνωση της λειτουργίας του υδατοδρομίου.

Η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου κ. Ρένα Κουτσαλεδάκη-Καπετανάκη εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία μετά τη νέα εξέλιξη και ανέφερε πως το Λιμενικό ταμείο Ρεθύμνου περιμένει την τελική απόφαση του Υπουργείου.

KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΛΑΨΙΝΟΥ

Πηγή: goodnet.gr