«ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2016» ΖΩ, ΔΡΩ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ!

Η δημιουργία είναι αυτό που ενώνει χιλιάδες ανθρώπους εδώ και πολλά χρόνια στο μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της σύγχρονης Κρήτης. Αυτό το μεράκι είναι που έχει αποφέρει στο Ρέθυμνο θεατρικές ομάδες, ατελιέ, βιοτεχνίες, χώρους τέχνης και όχι μόνο, ενώ συμβάλει στη ζωντάνια της πόλης όλη τη διάρκεια του χρόνου με τα κατά καιρούς δρώμενα των ομάδων.

Η δημιουργία ξεκινά από τα σχέδια της στολής και του άρματος, συνεχίζεται με το σενάριο, τη σκηνοθεσία και τα σκηνικά για την παρουσίαση των σκετς των ομάδων. Στο στάδιο της υλοποίησης ταλαντούχοι άνθρωποι όλων των ηλικιών, βρίσκουν μέσα από το καρναβάλι την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν ή και να.. ανακαλύψουν το ταλέντο τους σε μια γόνιμη διέξοδο και ευκαιρία δημιουργίας, στολίζοντας και μετατρέποντας το μέσα μας και την πόλη σε μια γιορτή!

Αυτό είναι το πρωταρχικό χαρακτηριστικό του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού: Να ζούμε, να δρούμε και να δημιουργούμε μαζί! Ο ομορφότερος τρόπος για να εκκολαφθούν πυρήνες πολιτισμού με κοινωνικό πρόσημο, αναδεικνύοντας τη δύναμη της συμμετοχής!

Μετά λοιπόν την παρουσίαση του κεφαλαίου των 100 χρόνων Ιστορίας το 2014 και το κεφάλαιο με τον τίτλο «Γίνε μαζί μας παιδί» στο πρώτο καρναβάλι της νέας εκατονταετίας το 2015, οπότε παλιοί, νέοι, μικροί και μεγάλοι πέρασαν το μήνυμα, ότι το καρναβάλι είναι στην ψυχή και όχι στην ηλικία, φέτος στο βιβλίο θεμάτων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού αποτυπώνεται το δυνατότερό του μήνυμα: ΖΩ, ΔΡΩ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ!

Γιατί όλοι μας ο καθένας ξεχωριστά μετράμε, αλλά όλοι μαζί απογειωνόμαστε και απογειώνουμε όσους έχουν τη χαρά να ζήσουν, να δράσουν και να δημιουργήσουν στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι!
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

Ο ντελάλης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού στα χωριά του νομού Ρεθύμνης

Σε κάθε γωνιά όχι μόνο του Δήμου αλλά ολόκληρου του Νομού Ρεθύμνου θα φτάσουν φέτος οι Προπομποί του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2016 έχοντας στις αποσκευές τους το σύνθημα της φετινής διοργάνωσης: ΖΩ, ΔΡΩ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ!

Η Αντιδήμαρχος Ρεθύμνης, Πέπη Μπιρλιράκη και τέως Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, αναφέρει σχετικά ότι: “Οι Προπομποί για εμάς είναι η άμεση επικοινωνία ακόμη και με τον πιο απομακρυσμένο πολίτη του νησιού μας, σε μια προσπάθεια να του μεταφέρουμε την πηγαία χαρά, που αναβλύζει από όλους τους συμμετέχοντες στο καρναβάλι. Είναι μια φλόγα που ξεκινά λίγο πριν την έναρξη του Τριωδίου και γίνεται φωτιά στο τέλος του, αφού έχει διανύσει όλες τις εκδηλώσεις του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, οι οποίες προσθέτουν μία – μία τη δική της φλόγα χαράς στο χειμωνιάτικο Ρέθυμνο και στις ψυχές όλων.”

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, ο Πρόεδρος, Στέλιος Σαμψών ανέφερε για τους Προπομπούς ότι: “Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του εκάστοτε χωριού μαζί με την Οργανωτική Επιτροπή, φροντίζουν για την παρουσία του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού στα κατά τόπους χωριά, για να ενημερωθούν όλοι για το πρόγραμμα, το κέφι του και το γλέντι που ξεκινάει και να μας υποδεχτούν με ανοιχτές αγκάλες και.. γεμάτα τραπέζια! Καλούμε τα παιδιά να μας περιμένουν μεταμφιεσμένα σε κάθε σημείο συνάντησης για να ξεκινήσει το ξεφάντωμα του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2016.”

Πρόγραμμα Προπομπών: “ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2016” ΖΩ, ΔΡΩ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ!

Σάββατο 6 Φλεβάρη 2016
Περιβόλια, Άδελε, Αμνάτος, Σταυρωμένος, Αγγελιανά, Πέραμα.
15:00 Αναχώρηση από τα Περιβόλια (Εμμ. Παχλά, παλιό Πανεπιστήμιο).
Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016
Αρμένοι, Κοξαρέ, Μυξόρρουμα, Σπήλι, Ακούμια.
12.00 Αναχώρηση από την πλατεία 4ων Μαρτύρων.

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016
Σωματάς, Αγκουσελιανά, Άγ. Ιωάννης, Σελλιά, Πλακιάς.
15.00 Αναχώρηση από το Κέντρο Τύπου (Μοάτσου 46).

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016
Πρασσές, Πατσός, Άγ. Απόστολοι, Μέρωνας.
12.00 Αναχώρηση από την πλατεία Παρρέν Σιγανού (Λύκειο Ελληνίδων)

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016
Πλατεία Παρρέν Σιγανού (Λύκειο Ελληνίδων), Ελ. Βενιζέλου, Χορτάτζη, Λ. Κουντουριώτη, Β. Καλλέργη, Αρκαδίου, Κ. Παλαιολόγου, Εθν. Αντιστάσεως (πηγάδι).
17.00 Έναρξη από πλατεία Παρρέν Σιγανού (Λύκειο Ελληνίδων).

Μέσα από αυτό το κάλεσμα θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά εκ των προτέρων τους κατοίκους και τους πολιτιστικούς συλλόγους των οικισμών:
Αγγελιανών, Αγκουσελιανών, Άδελε, Αγίου Ιωάννη,  Αγίων Αποστόλων, Ακουμίων, Αμνάτου, Αρμένων, Κοξαρές, Μέρωνα, Μυξορρούματος, Πατσού,  Περάματος, Περιβολίων, Πλακιά, Πρασσών, Σελλίων, Σπηλίου, Σταυρωμένου, Σωματά.
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ