Κοινό διεκδικητικό μέτωπο εργαζομένων… νεκρώνει η αγορά την Πέμπτη

Συντονισμένες προσπάθειες καταβάλουν οι συνδικαλιστικοί φορείς του τόπου μας, όπως κατέδειξε η ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων σχεδόν των επαγγελματικών και επιστημονικών κλάδων, που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Λασιθίου, ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή στην πανελλαδική, γενική απεργιακή κινητοποίηση, που θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Νικόλαο, στις 4 Φεβρουαρίου.

«Το προτεινόμενο σχέδιο από την κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό σύστημα, είναι ένα φοροεισπρακτικό νομοσχέδιο και το μόνο που δεν θα επιλύσει είναι το ασφαλιστικό, για κανένα κλάδο. Αυτό το καταλαβαίνουμε όλοι, αφού στη χώρα υπάρχουν 1,5 εκατομ. άνεργοι, με 30% – 40% ανασφάλιστη και μαύρη εργασία, με μισθούς των 400 ευρώ, με μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλειστές ή όσες παραμένουν να τα βγάζουν με δυσκολία εις πέρας, με τα σχολεία, τα νοσοκομεία και όλους γενικώς τους κλάδους σε κρίση. Όλοι γνωρίζουμε τι γίνεται. Επομένως, δεν μπορεί το Ασφαλιστικό να λυθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον, ιδιαίτερα με όσα προτείνονται και ακούστηκαν τις προηγούμενες μέρες», είπε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μανόλης Πεπόνης προσκαλώντας όλους τους κλάδους να συντονίσουν τη δράση τους, όχι μόνο στον Άγιο Νικόλαο αλλά και στην Ιεράπετρα και στη Σητεία, όπου, αντίστοιχα, έχουν συγκροτηθεί επιτροπές, για να λειτουργήσουν συντονιστικά.

https://vimeo.com/153763806

 

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ν. Λασιθίου Παν. Ζαγόρος διάβασε την κοινή ανακοίνωση.

https://vimeo.com/153764003

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση της Πέμπτης, συμφώνησαν όλοι να είναι ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μανόλης Πεπόνης και κάθε εκπρόσωπος φορέα θα απευθύνει χαιρετισμό.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ