Την Κυριακή 21/02/2016, θα περπατήσουμε στην ευρύτερη περιοχή των Μαλών και της Καλαμαύκας, ακολουθώντας την ακόλουθη πορεία: Μάλες-Ρογδιό-Μεγάλη Κορυφή-Χριστίνη Αλώνι-Κατσικολιό-Ζώνες. Θα ξεκινήσουμε από τις Μάλες και θα μεταβούμε μέχρι του Χριστίνη το Αλώνι και το Κατσικολιό, ακολουθώντας εύκολους χωματόδρομους και παλιά μονοπάτια. Θα επιστρέψουμε στις Μάλες από παραπλήσια διαδρομή. Μια δεύτερη ομάδα θα προχωρήσει μέχρι την περιοχή Ζώνες, απ’όπου θα επιστρέψει. Εφόσον προλάβουμε θα επισκεφτούμε και το μοναστήρι της Παναγίας Εξακουστής. Θα καταλήξουμε στις Μάλες ή στην Αγία Παρασκευή για φαγητό και ξεκούραση.
Ώρες Πορείας: 5 (Βαθμός Δυσκολίας: 1)
Αρχηγοί: Γιώργος Ζυγάκης Τηλ. 6971-953481, 28420-41705
Αναχώρηση: 9:00 π.μ. από την Πλατεία Ελευθερίας (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ)
Συμμετοχή παιδιών: ΝΑΙ
Κόστος συμμετοχής για όσους δεν μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους: 5 € (Τα παιδιά δεν πληρώνουν).
Βασικός εξοπλισμός (για την άνετη και ευκολότερη πεζοπορία): Μποτάκια πεζοπορίας. Αντιανεμικό ή αδιάβροχο. Νερό. Στεγνά ρούχα και παπούτσια. Μπαστούνι πεζοπορίας (προαιρετικά). Σφυρίχτρα και ατομικό φαρμακείο. Κατάλληλη τροφή (π.χ. ξηρούς καρπούς, σοκολάτα, μπισκότα κλπ.).
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ: Οι συμμετέχοντες στις πορείες αποδέχονται ανεπιφύλακτα ότι φέρουν την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος που οφείλεται σε υπαιτιότητά τους.
Ο αρχηγός της κάθε πορείας δικαιούται να κάνει επιλογή των συμμετεχόντων για λόγους ομαδικής ή ατομικής ασφάλειας και να προσαρμόσει το πρόγραμμα ανάλογα με απρόβλεπτους παράγοντες (καιρικές συνθήκες, δυσκολία διαδρομής) και τις δυνατότητες των συμμετεχόντων.
Οι ώρες πορείας είναι ενδεικτικές, αναφέρονται σε μέσο ορειβατικό περπάτημα, αφορούν το συνολικό χρόνο της πορείας και δεν περιλαμβάνουν τις απαραίτητες στάσεις.