Με τους νέους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου κ. Μανώλη Μπαρμπεράκη και Βασίλη Αϊβαλιώτη συναντήθηκε χθες στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης.
Στην πρώτη εθιμοτυπικού χαρακτήρα συνάντηση Δημάρχου και Διευθυντών έγινε όμως μια εποικοδομητική συζήτηση για τις σχολικές μονάδες του Δήμου. Και οι δύο διευθυντές στάθηκαν στο καλό κλίμα συζήτησης και εξέφρασαν προς τον Δήμαρχο τη διάθεσή τους για συνεργασία.
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση, στην οποία τα θέματα θα συζητηθούν πιο αναλυτικά και θα κληθούν να συμμετάσχουν ο κ. Ηλίας Νταραράς Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και των Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, διευθυντές και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.
«Στόχος της επίσκεψης», ανέφερε ο κ. Μπαρμπεράκης, «ήταν να γίνει μια πρώτη συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν τα σχολεία της Ιεράπετρας, με έμφαση κυρίως στις κτιριακές υποδομές.
Μεταξύ αυτών που συζητήθηκαν ήταν η προσπάθεια που κάνει ο Δήμος προκειμένου να εντάξει στο νέο ΕΣΠΑ την κατασκευή των κτιρίων, που θα φιλοξενήσουν το 7ο Νηπιαγωγείο, που στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο χώρο».
Ο κ. Αϊβαλιώτης επισήμανε ότι «ετέθησαν διάφορα προβλήματα τα οποία έχουμε εντοπίσει και σε συνεργασία με τον Δήμο θα επιδιώξουμε να τα αντιμετωπίσουμε. Αναγκαιότητα ακόμη τουλάχιστον για τώρα δεν υπάρχει στη δευτεροβάθμια για την ίδρυση νέου σχολείου. Χρειάζεται όμως να γίνει ένα νέο κτίριο που θα στεγάζεται το Λύκειο του Μακρύ Γιαλού, κάτι που θα αναβαθμίσει και την περιοχή και θα εξυπηρετεί καλύτερα τους ίδιους τους μαθητές».
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-
ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ