Στο πλαίσιο του MWC 2016 στη Βαρκελώνη ανακοίνωσε η Xiaomi την ναυαρχίδα της Mi 5. Η Xiaomi είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της αγοράς smartphone στην Κίνα και το πολυαναμενόμενο smartphone της θα ξεκινήσει από αύριο να πωλείται στην Κίνα.

Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι πως πάνω από 14 εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν εγγραφή στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας για να αγοράσουν τη συσκευή, σύμφωνα με την Xiaomi.

Πρόκειται για ένα απίστευτο ρεκόρ για την εταιρεία, αφού το κινητό των 300 δολαρίων ανακοινώθηκε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα! Η εταιρεία αρχικά θα προσφέρει τις λευκές εκδόσεις των μοντέλων 3GB/ 32GB και 3GB/ 64GB.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του smartphone, διαθέτει το 64bit quad-core Qualcomm Snapdragon 820 SoC και μνήμη RAM 4GB LPDDR4. Στo smartphone δεν τοποθετήθηκε υποδοχή microSD για επέκταση του αποθηκευτικού χώρου, ενώ θα υπάρχει έκδοση με 128GB.

Όσον αφορά την κάμερα στο πίσω μέρος η εταιρεία επέλεξε αισθητήρα 16MP Sony IMX298 με τεχνολογία PDAF (phase detection autofocus), ενώ μπροστά τοποθέτησε αισθητήρα 4MP. Επιπλέον, έχει οθόνη 5.15″ με Full HD panel, ενώ στη σχεδίαση σχεδόν δεν υπάρχουν περιθώρια στις πλευρές του smartphone.