Σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμβάρι Χανίων, είχε την ευκαιρία να λάβει μέρος μια 15μελής ομάδα μαθητών από τη Β΄ Τάξη του Γυμνασίου Νεάπολης. Στη διάρκεια της ημερίδας οι μαθητές παρουσίασαν τις εργασίες που εκπόνησαν στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «Φτάσε όπου δεν μπορείς, ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος που έγινε El Greco» μαζί με άλλα σχολεία της περιοχής.

Οι μαθητές του Γυμνασίου της Νεάπολης στάθηκαν και για ένα επιπλέον λόγο τυχεροί καθώς είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά το δημοφιλή σκηνοθέτη της ταινίας «El Greco»  Γιάννη Σμαραγδή, να συνομιλήσουν μαζί του και να ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε θέματα που τους προβλημάτισαν. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους συνοδούς καθηγητές τους (Αντώνη Σφούνη, Ελένη Σουλαδάκη, Δέσποινα Χριστοδουλάκη) όπως οι ίδιοι σχολίασαν.

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Νεάπολης καθώς και οι υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος ευχαριστούν  θερμά την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης για τη ζεστή φιλοξενία της.

ΘΑΝΟΣ Κ.