«Η αγάπη σας για το έργο μου με έκανε να νιώσω μεγάλη συγκίνηση και ευτυχία. Η επιβεβαίωση για τον καλλιτέχνη είναι σκοπός ζωής κι όταν προέρχεται από συναδέλφους του και με την πληρότητα έργου και με την σφραγίδα της αναγνώρισης από το πλατύ κοινό που έχετε εσείς, τότε η χαρά και η ικανοποίηση είναι ακόμα πιο μεγάλη. Ειδικά για μένα, που από το ξεκίνημά μου ήρθα σε σύγκρουση με το μουσικό μας κατεστημένο. Η δημιουργική σας ενασχόληση με τα τραγούδια μου αποτελεί πολύτιμη επιβεβαίωση για την ορθότητα των απόψεών μου. Είμαι περήφανος για σας, γιατί γίνατε με το σπαθί σας επίλεκτα μέλη εκείνης της ελληνικής μουσικής οικογένειας που εκφράζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο την ψυχική δύναμη της πολιτιστικής μας παράδοσης η οποία ειδικά σήμερα προσφέρει αντοχή, ελπίδα και δύναμη στο χειμαζόμενο λαό μας».

Μ’ αυτά τα λόγια, σ’ ένα σημείωμά του, διαβασμένο από την Μαρία Φαραντούρη, ο Μίκης Θεοδωράκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του, για την έκδοση του cd «Φύλαξα τ’ όνειρο», με καινούριες εκτελέσεις τραγουδιών του, η παρουσίαση του οποίου έγινε το μεσημέρι, στους χώρους του στούντιο ηχογραφήσεων Sierra, στην Αθήνα.

Τρεις καταξιωμένοι ερμηνευτές ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και ο Γιάννης Χαρούλης ερμηνεύουν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, που αγαπήθηκαν και ταξίδεψαν σ’ όλο τον κόσμο, αλλά και λιγότερο γνωστά, που πάντα όμως εμπεριέχουν την ιδιοφυή προσέγγιση του δημιουργού τους. Το διπλό άλμπουμ κλείνει η Μαρία Φαραντούρη, με τρία εμβληματικά τραγούδια του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη.

«Η δημιουργία αυτού του cd – σημείωσε η Μαρία Φαραντούρη – ξεκίνησε από την ιδέα της συνύπαρξης τριών πολύ σημαντικών ερμηνευτών, διαφορετικών γενεών και ύφους, με τα τραγούδια του Θεοδωράκη. Ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και ο Γιάννης Χαρούλης, ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση, ακούσαμε ένα μεγάλο αριθμό τραγουδιών και οι ίδιοι αποφάσισαν ποια και πως θα τα ερμηνεύσουν, έχοντας, τόσο στην επιλογή όσο και στις ενορχηστρώσεις, την απόλυτη συγκατάθεση του Μίκη Θεοδωράκη να λειτουργήσουν με απόλυτη ελευθερία».

Όλο αυτό το διάστημα, όπως τόνισε η κυρία Φαραντούρη, η ίδια παρακολούθησε τη μουσική πορεία και των τριών και έζησε, στις περσινές τους παραστάσεις στην Αθήνα, όπως «το πιστό φανατικό τους κοινό, αυτή την μέθεξη, το πάθος, τον ηλεκτρισμό που δημιουργούν με το κοινό τους με έναν απλό, αληθινό αυθεντικό τρόπο, χωρίς να μεταχειρίζονται τις μεθόδους της μουσικής βιομηχανίας». Αυτή η ποιότητα και το ταλέντο, τους επιτρέπει, σύμφωνα με την μεγάλη ερμηνεύτρια, «να πλησιάσουν τα τραγούδια του Μίκη, όχι για να τα χρησιμοποιήσουν με αυταρέσκεια, αλλά για να τα τιμήσουν με σεβασμό. Ο Μάλαμας, «με αυτή τη δωρική εσωστρέφεια στον «Επιβάτη» ή στην «Όμορφη Πόλη» – για μένα έχει κάνει την καλύτερη ερμηνεία της «Όμορφης Πόλης» – σημείωσε. «Ο σύγχρονος λυρικός Αλκίνοος, δίνει μια εντελώς αναπάντεχη ερμηνεία στον «Ναυαγό», όπου μόνος του δημιουργεί ολόκληρη χορωδία, ή στο «Φύλαξα τ’ όνειρό μου». Ο πιο νεαρός, ο Χαρούλης, ένα μουσικό βοριαδάκι από την Κρήτη, να τραγουδά με διονυσιακό ύφος τα «Περβόλια» ή το «Μοιρολόγι της Βροχής».