Στις απόλυτες ανθρώπινες ανάγκες και ανησυχίες, κατά τη σύγχρονη κρίση και στις δυνατότητες αντιμετώπισής της, αναφέρθηκε ο καταξιωμένος πανεπιστημιακός, ψυχοπαιδαγωγός και διπλωματούχος ψυχοθεραπευτής Κώστας Ζαχαρενάκης, ο οποίος κατάγεται από τον Άγιο Νικόλαο και σήμερα είναι εγκατεστημένος στο Ηράκλειο.

Την εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Νομού Λασιθίου, παρακολούθησε πολύς κόσμος, βρίσκοντας στις επισημάνσεις του κ. Ζαχαρενάκη απαντήσεις σε πολλές απορίες και αδιέξοδες καταστάσεις που βασανίζουν ψυχοσωματικά την καθημερινότητά μας, ιδιαίτερα στο στρεσογόνο και καταθλιπτικό περιβάλλον που διαμορφώνει εδώ και μια επταετία, η ελληνική πραγματικότητα…

Εστιάζοντας σε θέματα όπως η υγεία, οι ανθρώπινες ανάγκες και προσδοκίες, τόνισε το ρόλο του «εγώ» προς το «εμείς», τις κρίσιμες υπαρξιακές αλλαγές, το ρόλο του άγχους, του στρες και πώς μπορούν αυτά να αντιμετωπιστούν. Επίσης έκανε αναφορές στις διαταραχές της συμπεριφοράς και στις δυνατότητες ψυχοθεραπείας τους.

 

Προσφορά βοήθειας

Στη μνήμη του πατέρα του, όπως ανέφερε, θα μπορούσε να βοηθήσει άτομα τα οποία θα επιθυμούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του για μια συμβουλή ή μια συζήτηση για ανησυχίες οι οποίες δεν αφήνουν το άτομο να ηρεμήσει, οδηγώντας το σε θλιβερές σκέψεις, με στόχο να προλάβουμε τα χειρότερα, όπως είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα άφησε το τηλέφωνο και την ηλεκτρονική διεύθυνσή του, για όποιον Αγιονικολιώτη ήθελε να επικοινωνήσει μαζί του (6981247585 και kmz.musik@gmail.com).

 

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική. Ο κ. Ζαχαρενάκης έπαιξε διάφορους παραδοσιακούς σκοπούς της Ανατολικής Κρήτης τραγουδώντας μάλιστα και μαντινάδες, συνοδευόμενος από τον Μανόλη Μασσάρο στο λαγούτο.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ