Άλλα πέντε νέα ασθενοφόρα παραδόθηκαν σήμερα στο ΕΚΑΒ Κρήτης

IF

Άλλα πέντε νέα ασθενοφόρα που ενισχύουν τη δημόσια υγεία στο νησί παρελήφθησαν σήμερα σε ειδική εκδήλωση έξω από την Περιφέρεια Κρήτης παρουσία του Περιφερειάρχη  Σταύρου Αρναουτάκη, του Αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ Μιλτιάδη Μυλωνά, και στελεχών του ΕΚΑΒ Κρήτης.

Μέχρι σήμερα έχουν παραληφθεί 18 από τα 25 συνολικά ασθενοφόρα  συνολικού κόστους 1,5 εκ. ευρώ που αγοράστηκαν από την Περιφέρεια Κρήτης μέσω του Περιφερειακού της Προγράμματος.

Μάλιστα ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Μιλτιάδης Μυλωνάς συνεχάρη δημόσια τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη που φρόντισε, όπως είπε, η Κρήτη να πάρει τα ασθενοφόρα.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης εκφράζοντας την ικανοποίηση του ανέφερε ότι επόμενος στόχος είναι να εξασφαλιστούν άλλα 2 ασθενοφόρα που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την Κρήτη σε υγειονομικό επίπεδο.

«Καταρχήν θέλω να υπογραμμίσω την τεράστια συνεισφορά της Περιφέρειας Κρήτης, και συγχαίρουμε τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη που φρόντισε το νησί να πάρει τα ασθενοφόρα αυτά. Η Κρήτη με τα 25 νέα ασθενοφόρα γυρίζει «σελίδα» σε σχέση με την διακομιδή. Από τα 25 έχουν έρθει τα 18, αναμένουμε τα υπόλοιπα 7, και το σημαντικό είναι ότι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ανάλογα με τις ανάγκες των περιοχών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Το ΕΚΑΒ ανήκει στους πολίτες και οι πολίτες στηρίζουν το ΕΚΑΒ» δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Μιλτιάδης Μυλωνάς.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης είπε  ότι «Μετά από αρκετά χρόνια παραλαμβάνουμε σήμερα και άλλα, νέα, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, στο σύνολο μέχρι στιγμής 18. Πιστεύουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα παραλάβουμε και τα υπόλοιπα 7, σύνολο 25 καινούργια ασθενοφόρα για το νησί μας».

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την  ικανοποίηση του που υλοποιείται ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Κρήτης αν και όπως είπε υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων και διενέξεων μεταξύ εταιρειών με αποτέλεσμα να υπάρχει καθυστέρηση.

Τα νέα ασθενοφόρα, πρόσθεσε,  «θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας σε όλη την Κρήτη. Στόχος επόμενος είναι να εξασφαλίσουμε άλλα δυο νέα ασθενοφόρα για το νησί. Ένας στόχος εφικτός, με την καλή συνεργασία που έχουμε ως Περιφέρεια με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ευχαριστίες επίσης στο αρμόδιο Υπουργείο Υγείας για την καλή συνεργασία για την προώθηση των διαδικασιών για να έρθουν τα ασθενοφόρα στο νησί μας».

Στην σημερινή παραλαβή των νέων ασθενοφόρων έξω από την Περιφέρεια Κρήτης παρόντες ήταν επίσης ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης Νίκος Γιαννακουδάκης, και ο υπεύθυνος του γραφείου κίνησης ΕΚΑΒ Κρήτης Μανόλης Καλαιτζάκης.