Το Θέατρο Σητείας στο 1ο Φεστιβάλ Δρόμου

Το Θέατρο της Σητείας συμμετείχε με την performance «Κλειστά Σύνορα» στο 1ο Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου «Τέχνη καθ’ οδόν», που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο. Στη δράση, που παρουσιάστηκε στην οδό 25ης Αυγούστου, συμμετείχαν 21 μέλη της σητειακής Θεατρικής Ομάδας.

«Ήταν», ανέφερε το μέλος του Θεάτρου Σητείας και υπεύθυνος για τη σκηνοθεσία κ. Νάσος Ζαγκότης, «μία άκρως ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή εμπειρία για όλους, μία performance που αφορούσε το προσφυγικό, όχι υποχρεωτικά με τα σύγχρονα χαρακτηριστικά. Δηλαδή αφορούσε γενικότερα την ιστορία του ανθρώπου ως πρόσφυγα.

Προσπαθήσαμε να θίξουμε το θέμα των κλειστών συνόρων, ότι περισσότερο φυλακίζουν τους ανθρώπους και να δείξουμε τον παγκόσμιο χαρακτήρα του προσφυγικού ζητήματος, που αφορά φυσικά και την χώρα μας τόσο με την Μικρασιατική καταστροφή, όσο και με την καταστροφή των Ποντίων.

Δεν μας αφήνουν αδιάφορους τα καλλιτεχνικά γεγονότα που συμβαίνουν οπουδήποτε στην Ελλάδα και στην Κρήτη περισσότερο. Θεωρήσαμε καλό να συμμετάσχουμε με μία performance, που σχετιζόταν με το προσφυγικό. Η αίτησή μας έγινε αποδεκτή από τους διοργανωτές, οπότε προχωρήσαμε στην υλοποίηση της δράσης».

Η δωδεκάλεπτη performance παρουσιάστηκε στο κέντρο του Ηρακλείου και προσέλκυσε το ενδιαφέρον του κοινού. Επαναλήφθηκε μάλιστα πέντε φορές στη διάρκεια του φεστιβάλ.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ