Αστυνομική επιχείρηση σε χώρο παλαιού ξενοδοχείου, συνελήφθησαν τρία άτομα και προσήχθησαν δεκατρία

Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών και δράσεων για την πρόληψη, αλλά και της αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε χώρο παλαιού ξενοδοχείου σε περιοχή του Ηρακλείου.

Στην επιχείρηση, η οποία υλοποιήθηκε σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου και του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω επιχείρησης διενεργήθηκαν έρευνες σε χώρους του ξενοδοχείου και  προσήχθησαν συνολικά 13 άτομα τα οποία διέμεναν στο  εν λόγω οίκημα, ηλικίας από 24 έως 64 ετών και συγκεκριμένα 10 άνδρες, 2 γυναίκες και ανήλικος, ενώ συνελήφθησαν τρία άτομα, δύο άνδρες ηλικίας 55 και  17 ετών κατηγορούμενοι για κλοπή και 57χρονη γυναίκα σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου.

Ειδικότερα από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου προέκυψε ότι ο 55χρονος με τον 17χρονο, προχθές το μεσημέρι, αφαίρεσαν από οικία ιδιοκτησίας 70χρονης ημεδαπής χρήματα και κοσμήματα συνολικής αξίας άνω των 3.000 ευρώ και την ίδια μέρα  είχαν διαρρήξει ακόμα μια οικία, χωρίς να αφαιρέσουν τίποτα.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.