Πυρκαγιά στο Μαρδάτι

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ, ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

ΩΡΑ 19.34. Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 16.00 στην περιοχή του Μαρδατίου. Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με επίγειες δυνάμεις αλλά και η συμβολή του ελικοπτέρου ήταν καθοριστική ώστε η φωτιά να μην επεκταθεί στην κατοικημένη περιοχή που βρίσκονταν πολύ κοντά.

Αυτή την ώρα υπάρχουν κάποιες μικρές εστίες που ακόμη ανάβουν και για το λόγο αυτό το ελικόπτερο επέστρεψε και θα συνεχίσει τις ρίψεις νερού για να σβήσουν εντελώς.

Δεκάδες πυροσβέστες αλλά και απλοί πολίτες έδωσαν «μάχη» με τη φωτιά, περιορίζοντας της ευτυχώς σε δασική έκταση.

 

ΩΡΑ 17.44. Στο σημείο αυτή την ώρα επιχειρούν 14 οχήματα με 32 πυροσβέστες και δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος. Η φωτιά καίει κοντά στον οικισμό Μαρδατίου χωρίς μέχρι στιγμής να απειλούνται σπίτια.

Ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ξεκίνησε ρίψεις νερού και φαίνεται να υπάρχει μερικός έλεγχος.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγίου Νικολάου ενισχύονται και από δυνάμεις του Ηρακλείου στην προσπάθεια να κατασβήσουν την πυρκαγιά στην περιοχή του Μαρδατίου. Οι άνεμοι είναι ισχυροί και δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.

ΩΡΑ 15:53
Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγα λεπτά στο Μαρδάτι. Αυτή την ώρα σπεύδουν στην περιοχή δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενώ οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί.