Βίντεο: Λεωνίδας Κλώντζας

Οι φοιτητές του Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας, Ορθοδόξου Θεολογίας και Πολιτισμού σε συνεργασία με το Λύκειο των Ελληνίδων, οργάνωσαν και φέτος -στην αίθουσα του Λυκείου των Ελληνίδων, την Τετάρτη 27 Ιουλίου- την «Γιορτή Φοιτητή» … μια γιορτή πολιτισμών όπου οι φοιτητές έφεραν τον πολιτισμό των χωρών τους και τον έσμιξαν με την Ελλάδα και την Κρήτη, μέσα από τη μουσική, το τραγούδι, το χορό και τις γεύσεις.

γιορτη-φοιτητη-2016-1

Τραγούδια και χοροί

▪ Παρακολουθήσαμε παρουσίαση παραδοσιακών Κρητικών ενδυμασιών από μέλη της χορευτικής ομάδας του Λυκείου στην οποία συμμετείχαν και οι φοιτητές Anna Selgunova και Aleksander Mokhov καθώς και παρουσίαση αντιπροσωπευτικών κρητικών χορών, σιγανός και συρτός, από την χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων.

γιορτη-φοιτητη-2016-4
▪ Ακούσαμε δυο ρώσικα τραγούδια, το λαϊκό «Στο σκοτεινό δάσος» και τα «Μοσχοβίτικα βράδια».
▪ Η Carolyn Watson έπαιξε με το φλάουτό της την ιρλανδέζικη παραδοσιακή μελωδία «My lagan love».
▪ Οι Bogosav Timotijevic, Nikola Filpovic και Nikola Adamovic τραγούδησαν το «Udade se Jagodo», ένα παραδοσιακό τραγούδι γάμου από το Κόσοβο.
Ευχάριστη η έκπληξη από τους φοιτητές να χορεύουν ένα χασάπικο υπό τους ήχους κλασικού ρεμπέτικου τραγουδιού του 1910 με τον τίτλο «τικ τικ τίκι τίκι τακ».
Αναλυτικό ρεπορτάζ στη ΑΝΑΤΟΛΗ της Παρασκευής 29 Ιουλίου 2016