Δεκαέξι φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκαν στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομική διεύθυνση αργά  το βράδυ.
Πρόκειται για φυτείες από όπου εντοπίστηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά πάνω από χίλια δενδρύλλια κάνναβης ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Συγκεκριμένα, σε έξι τοπικές κοινότητες του Δήμου Μυλοποτάμου, οι αστυνομικοί βρήκαν 16 φυτείες κάνναβης μετά από την εφαρμογή ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας των δενδρυλλίων, και τη σημερινή οργανωμένη και συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης η οποία πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, με την συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στην επιχείρηση, σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α.) Κρήτης, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Ρεθύμνου, και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου.
Εντόπισαν σε διαφορετικές αγροτικές και δύσβατες ορεινές περιοχές σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους να καλλιεργούνται χίλια τριάντα εννέα (1.039) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 2,5 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επίσης οι αστυνομικοί συνέλεξαν και πλήθος πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση των χώρων της φυτείας.