Τέλος και το ηλεκτρονικό τσιγάρο στους δημόσιους χώρους

Με την ευρύτατη συναίνεση της Βουλής ψηφίστηκε το νομοσχέδιο με το οποίο τίθενται αυστηρές προϋποθέσεις κυκλοφορίας των νέων καπνικών προϊόντων και απαγόρευσης και του ηλεκτρονικού τσιγάρου στους δημόσιους χώρους.

Όλα τα κόμματα συμφώνησαν στην ανάγκη να ενσωματωθεί στο εθνικό δίκαιο η ευρωπαϊκή οδηγία που θέτει προδιαγραφές για την εμπορία και διάθεση των καπνικών προϊόντων, καταγράφηκαν ωστόσο ενστάσεις περί «γραφειοκρατικής αντίληψης» που διέπει την αδειοδότηση των εταιρειών αλλά και διαφοροποίησης αναφορικά με την χρησιμότητα της απαγόρευσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου στους χώρους όπου απαγορεύεται και το συμβατικό.

Επίσης, σε πλήρη ομοφωνία τα κόμματα στηλίτευσαν την μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου ενώ ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός είπε πως υπάρχει ένα καθεστώς ασυδοσίας, παρανομίας και ανυπαρξίας ελέγχου. «Θέλει συντονισμένες προσπάθειες από την Πολιτεία, αλλά απαιτεί συστράτευση της επιστημονικής κοινότητας, των πολιτικών δυνάμεων αλλά και του καθενός. Είναι μια αντικοινωνική συμπεριφορά και τίθεται ζήτημα στέρησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων» τόνισε ο υπουργός. Δέχθηκε ωστόσο τα πυρά από την Αντιπολίτευση για την ανοχή του -όπως τον κατηγόρησαν- στην συμπεριφορά του αν. υπουργού να καπνίζει. (iefimerida.gr)

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Χαχαχαχαχα! Ελλαδάρα με τα ωραία σου! «Τέλος ΚΑΙ το ηλεκτρονικό τσιγάρο……¨. Το ΚΑΙ μ’ άρεσε! Γιατί, πότε εφαρμόστηκε η απαγόρευση στο κανονικό για να απαγορευτεί ΚΑΙ το ηλεκτρονικό?

    Αυτά απλώς τα νομοθετούν επειδή έτσι προστάζει η Ε.Ε., για να είναι καλυμμένοι. Από ‘κει και πέρα καρφάκι δεν τους καίγεται. Αφού και μέσα στην ίδια την βουλή καπνίζουν!
    Διαβάστε εδώ την μαρτυρία τής εγκύου βουλευτού Νίκης Κεραμέως, που έψαχνε εναγωνίως ένα σημείο για να μην εισπνέει τον καπνό: http://www.tanea.gr/news/politics/article/5387890/to-foygaro-h-boylh/
    «Από την κεφαλή βρωμεί το ψάρι», ήλεγε ο παππούς μου. Τι περιμένουμε? Προκοπή γι’ αυτόν τον τόπο? Δεν υπάρχει καμιά ελπίδα πια!

Comments are closed.