Πάνω από ένα εκατομμύριο κυβικά νερό καταναλώσαμε τον Αύγουστο από το φράγμα Αποσελέμη οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της ανατολικής Κρήτης από το Ηράκλειο έως τον Άγιο Νικόλαο. Το ύψος της κατανάλωσης (1.047.692 κυβικά) είναι υψηλό και δείχνει πως τα 35.000 κυβικά με τα οποία τροφοδοτούνταν καθημερινά οι περιοχές που υδρεύονται από το φράγμα επαρκούν για να καλύψουν χωρίς πρόβλημα τις καταναλώσεις, κατά τον μήνα που ο πληθυσμός στην περιοχή ξεπερνά συνολικά τα 2 εκατομμύρια κόσμου.
Το σημαντικό δε στοιχείο που προκύπτει από τα δεδομένα του Αυγούστου είναι πως μετά από ένα πολύ ξηροθερμικό χειμώνα, το καλοκαίρι που ζήσαμε δεν απείλησε τη λειτουργία του φράγματος και τα αποθέματα που υπήρχαν δεν εξαντλήθηκαν ή δεν έφτασαν σε σημείο που να προκαλούν ανησυχία.
Όπως προέκυψε από την ενημέρωση που ζήτησε χθες το μεσημέρι ο Πρόεδρος του ΟΑΚ Δημήτρης Κουνενάκης, καμία ανησυχία δεν υπάρχει σε σχέση με την επάρκεια της ποσότητας των νερών του φράγματος Αποσελέμη.
Τα μηνύματα, λοιπόν, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΟΑΚ είναι ενθαρρυντικά, δεδομένου ότι αφήσαμε πίσω για την φετινή σεζόν την μεγάλη τουριστική κίνηση του Αυγούστου όπου το φράγμα συνέχισε να τροφοδοτεί κανονικά τις περιοχές της βόρειας παραλίας της ανατολικής Κρήτης από το Ηράκλειο έως τον Άγιο Νικόλαο.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ