Η Κρήτη πληρώνει μεγάλο «φόρο» στην άσφαλτο

Το 2016, στο νομό Ηρακλείου είχαμε τα περισσότερα θύματα από τροχαία ατυχήματα… 31 άτομα άφησαν την τελευταία τους πνοή στο οδικό δίκτυο του νομού. Ο νομός Χανίων αριθμεί 22 νεκρούς, ο νομός Ρεθύμνου 9 και τέλος στο Λασίθι ο αριθμός των νεκρών μειώθηκε στους 6 από 16 που ήταν το 2015.

Από τους 68 νεκρούς, οι 47 ήταν οι οδηγοί των οχημάτων που ενεπλάκησαν στο τροχαίο δυστύχημα (οι 22 οδηγοί δίκυκλων μοτοσικλετών), οι 14 συνεπιβάτες και οι 7 ήταν πεζοί που παρασύρθηκαν από διερχόμενα αυτοκίνητα.

Τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία σημειώθηκαν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού. Συγκεκριμένα 16 θανατηφόρα σημειώθηκαν μέσα στα αστικά κέντρα της Κρήτης, 13 στον ΒΟΑΚ και 39 στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός ότι φέτος το καλοκαίρι, παρά την αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Κρήτης, λόγω τουρισμού, οι νεκροί δεν ξεπέρασαν τους 18. Τα περισσότερα θανατηφόρα σημειώθηκαν τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Οκτώβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προβληματισμό επίσης προκαλεί στις αρμόδιες αρχές ότι τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία σημειώθηκαν κατά την διάρκεια Σαββατοκύριακου.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ