Μητσοτάκης: Προτιμώ να μας ακούνε περισσότερο και να μας χειροκροτούν λιγότερο

Αποφασισμένος να πείσει και τον τελευταίο πολίτη ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η μείωση της φορολογίας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Γι’ αυτό και σε κάθε δημόσια παρέμβαση του από εδώ και πέρα θα τονίζει αυτή την απόφαση του αλλά και τη διάθεση του να προχωρήσει ακόμα και μονομερώς σε μια τέτοια ενέργεια προκειμένου να ξαναπάρει μπρος η οικονομία.

Χθες το βράδυ μιλώντας τους παραγωγικούς φορείς στην Κω ο κ. Μητσοτακης έδωσε ακριβώς αυτό το στίγμα της οικονομικής του πολιτικής.

«Εμείς πρεσβεύουμε ένα μείγμα οικονομικής πολιτικής, το οποίο θέτει ως πρώτη πολιτική προτεραιότητα τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και το συμμάζεμα του Δημοσίου, για να μπορέσουμε να εξοικονομήσουμε κάποιες δαπάνες» είπε χαρακτηριστικά αλλά έδωσε και το περίγραμμα των σχέσεων που θέλει να έχει ως πρωθυπουργός με τους ευρωπαίους ηγέτες και την τρόικα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα σταθούμε απέναντι στους Ευρωπαίους πιστωτές μας με αξιοπρέπεια και υπευθυνότητα. Ούτε ως ικέτες αλλά ούτε κι ως διεκδικητές παράλογων απαιτήσεων. Είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε ένα πλέγμα σημαντικών μεταρρυθμίσεων που θα κάνουν την οικονομία μας πιο ανταγωνιστική», είπε χαρακτηριστικά.

Ο δεύτερος στόχος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο επόμενο διάστημα είναι να πείσει τους πολίτες ότι δεν πρόκειται να λαϊκίσει ούτε να υποσχεθεί υπερβολικά πράγματα. Γι’ αυτό και μιλώντας σε συγκέντρωση στην Κω αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στο μικρόβιο του λαϊκισμού αλλά και στην απόφαση του ως πρωθυπουργός να εγκαινιάσει την μεταλαϊκίστικη πολιτική πραγματικότητα στη χώρα.

«Η πιο μεγάλη μας επιτυχία ήταν ότι ξεφύγαμε από μια κακή παράδοση, η οποία μπόλιασε το πολιτικό σύστημα με το μικρόβιο του λαϊκισμού. Αποφασίσαμε να μιλήσουμε στους πολίτες με τη γλώσσα της αλήθειας… Είναι πολύ εύκολο στην Αντιπολίτευση να υποσχεθείς στους πολίτες περισσότερα από όσα μπορείς να πραγματοποιήσεις την επόμενη ημέρα. Προτιμώ να μας ακούνε περισσότερο και να μας χειροκροτούν λιγότερο», πρόσθεσε.
www.real.gr