Ο συνέταιρος του 39χρονου Ιάκωβου Εμμανουήλ είναι τελικά εκ των δραστών που εμπλέκονται στην δολοφονία του άτυχου άνδρα, πατέρα ενός 8χρονου παιδιού, αν και ο ίδιος αρνείται κάθε συμμετοχή στο φόνο, ρίχνοντας όλη την ευθύνη σε άλλο άτομο, το οποίο έως χθες δεν είχε συλληφθεί.

Σύμφωνα με το Cretalive, στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται και η φίλη του συνεταίρου, η οποία ζει στο Ηράκλειο. Μέχρι και χθες, αστυνομικοί αναζητούσαν εναγωνίως το άτομο, το οποίο κατονόμασε ο συνέταιρος καθώς πρόκειται για άτομο που ανήκει στο φιλικό του περιβάλλον και όχι μόνο.

Οι αστυνομικοί ψάχνουν παντού για να τον εντοπίσουν μαζί με την σύντροφο του, ο ρόλος της οποίας στην υπόθεση εκτιμάται ότι είναι «αχνός». Τα «ίχνη» τους έχουν εντοπιστεί, ξέρουν ότι βρίσκονται στην Κρήτη, αν και είχαν φύγει για λίγο στο μεσοδιάστημα.
Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και οι κάμερες ασφαλείας έριξαν φως στην δολοφονία και έδειξαν το δρόμο για τις έρευνες και τις προσαγωγές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συνέταιρος φέρεται να μετέφερε το πτώμα στον τόπο που το ξεφορτώθηκαν, οδηγώντας το αυτοκίνητο του θύματος, το οποίο στην συνέχεια εγκατέλειψε για να επιβιβαστεί σε αυτοκίνητο που οδηγούσε η φίλη του. Το υλικό από κάμερα ασφαλείας είναι αποκαλυπτικό, όπως λένε κάποιες πληροφορίες.