Σε κλίμα κινητοποιήσεων κινούνται οι φορείς της Ιεράπετρας με αφορμή τους προβληματισμούς που αναπτύσσονται το τελευταίο χρονικό διάστημα για το θέμα του Νοσοκομείου. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Ιεράπετρας ετοιμάζεται να διεξάγει μονοθεματική συνεδρίαση την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, υιοθετώντας την πρόταση που κατατέθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση για να συζητηθεί το θέμα του νοσοκομείου.

Να σημειωθεί πάντως πως στην πρόσκληση  του Δήμου καλείται και η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Ελένη Μαυρομάτη, από τις απαντήσεις της οποίας θα κριθεί και η εξέλιξη του θέματος κι αν θα υπάρξουν κινητοποιήσεις στο Ηράκλειο.

«Λυπάμαι αλλά δεν θα είμαι λόγω υποχρέωσης στο υπουργείο Υγείας», δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ η κα Μαυρομάτη, σημειώνοντας πως «δεν έχει ρόλο η Τοπική Αυτοδιοίκηση και καλά θα κάνει να μην ανακατεύεται σε αυτά τα θέματα διότι τα κάνει λίγο χειρότερα».

Η Διοικήτρια επεσήμανε δε πως δεν χρειάζεται να προκαλούνται εντάσεις, ανεξάρτητα από πολιτικές αντιπαραθέσεις, αλλά αντίθετα θα πρέπει η τοπική κοινωνία και τα ΜΜΕ να βοηθήσουν ώστε να μπορέσουν οι γιατροί και το νοσοκομείο να παίξουν το ρόλο τους.

«Δεν θα έρθει από μηχανής θεός να λύσει το πρόβλημα», σημειώνει, εξηγώντας παράλληλα πως έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για να βρεθούν επιπλέον γιατροί χωρίς να καταστεί αυτό δυνατόν. «Προβληματίζει κανέναν γιατί δεν έρχονται στην Ιεράπετρα; Θα πρέπει να προσπαθήσει η κοινωνία του Νοσοκομείου και της Ιεράπετρας να μην ανάβει φωτιές. Γιατί όσο ανάβονται φωτιές γιατροί δεν θα έρχονται. Προκηρύξαμε για μόνιμες και επικουρικές θέσεις και ουδείς δήλωσε. Αυτό θα πρέπει να προβληματίσει παρά πολύ την τοπική κοινωνία και το Δήμο», υπογραμμίζει η Διοικήτρια, προτείνοντας να αποφευχθούν εντάσεις και να αφεθεί το ίδρυμα να λειτουργήσει με ηρεμία.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ