Ο συγκλονιστικός συνδυασμός του Vittorio Grigolo και της Diana Damrau, που πρωταγωνίστησαν με μεγάλη επιτυχία πέρυσι στη σκηνή της Metropolitan Opera στη Μανόν, σμίγει ξανά στην βασισμένη στο έργο του Shakespeare όπερα «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Gounod. Πρόκειται για μια νέα παραγωγή της Met, την οποία το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει στις συνεργαζόμενες αίθουσες του δικτύου του Ομίλου ANTENNA, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 19:55, μεταξύ των οποίων και το κινηματοθέατρο «Ρεξ» στον Άγιο Νικόλαο.

Η Damrau κάνει το ντεμπούτο της στο ρόλο της Ιουλιέτας στη νέα σκηνοθεσία του Bartlett Sher, υπό τη διεύθυνση του Gianandrea Noseda. Ο Elliot Madore ερμηνεύει τον Μερκούτιο και ο Mikhail Petrenko τον Αδελφό Λαυρέντιο. Η σκηνοθεσία του Sher βασίζεται στην παραγωγή της La Scala, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ το 2008.

Στην πασίγνωστη δραματική ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας του Shakespeare βασίστηκε ο Gounod για να γράψει την ομώνυμη όπερα, ένα έργο, το οποίο αποτέλεσε σταθμό στην καριέρα του. Επηρεασμένος από τον γαλλικό ρομαντισμό, ο Gounod δίνει στην όπερα μεγαλύτερη έμφαση στην ιστορία των δυο εραστών, συγκριτικά με την πλοκή του θεατρικού έργου, χαρίζοντάς μας 4 αξέχαστα ντουέτα των πρωταγωνιστών και μια επιπλέον σκηνή επανένωσης στην τελευταία πράξη, η οποία δεν περιλαμβάνεται στο θεατρικό του Shakespeare.

Το πρόγραμμα:

19:55-20:05 Ζωντανή σύνδεση με την Met, αντίστροφη μέτρηση έναρξης

20:05-21:25 Έναρξη παράστασης, πρώτο μέρος

21:25-22:00 Διάλειμμα intermission (35:00)

Ζωντανή συνέντευξη/ βίντεο υλικό Met

Διάλειμμα 10:00

Ζωντανή συνέντευξη, εισαγωγή στο δεύτερο μέρος

22:00-22:55 Δεύτερο μέρος

22:55-23:11 Κλείσιμο παράστασης, τίτλοι τέλους

 

Οι συντελεστές

Την παράσταση συνοδεύουν υπότιτλοι στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Τους αντίστοιχους ρόλους ερμηνεύουν: Ιουλιέτα Diana Damrau, Ρωμαίος Vittorio Grigolo, Μερκούτιος Elliot Madore, Αδερφός Λαυρέντιος Mikhail Petrenko.
Η όπερα ανεβαίνει σε διεύθυνση ορχήστρας Gianandrea Noseda, σκηνοθεσία Bartlett Sher, σκηνικά Michael Yeargan, κουστούμια Catherine Zuber, σχεδιασμός φωτισμών Jennifer Tipton, χορογραφίες Chase Brock.

 

Τα εισιτήρια

Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν ως εξής: 15 € για τους ενήλικες και 10 € για τα παιδιά (έως 15 ετών), φοιτητές – ανέργους και για ομαδικές αγορές εισιτηρίων (άνω των 20 εισιτηρίων) από σωματεία ή συλλόγους.

Η ομαδική αγορά εισιτηρίων (άνω των 20 τεμαχίων) από σωματεία ή συλλόγους υπόκειται σε έγκριση. Για το λόγο αυτό και προκειμένου να εγκριθεί η διάθεση των ομαδικών εισιτηρίων, τα σωματεία και οι σύλλογοι υποχρεούνται να προσκομίζουν κατά την παραλαβή των εισιτηρίων, είτε κατά τη διάρκεια της προπώλησης, είτε στο ταμείο πριν την παράσταση, επιστολή του σωματείου ή του συλλόγου τους στην οποία θα αναγράφεται ο συγκεκριμένος αριθμός των επιθυμούμενων εισιτηρίων. Η επιστολή αυτή θα πρέπει να είναι κανονικά υπογεγραμμένη και να φέρει τη σφραγίδα του σωματείου ή του συλλόγου τους.