Το ζήτημα των αστέγων όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν αποτελεί  φαινόμενο των ημερών και ασφαλώς δεν είναι καινούρια η εικόνα ανθρώπων να κοιμούνται σε πεζοδρόμια, πλατείες και παγκάκια. Δεν αποτελεί, σίγουρα, μία κατάσταση του παρόντος, συμπολίτες μας να περιπλανώνται και να αναζητούν με κάθε τρόπο όποια βοήθεια μπορεί να τους προσφερθεί.

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό γίνεται αποδέκτης αιτημάτων συνανθρώπων μας που αναζητούν να βρουν μια λύση στο πρόβλημα τους.

Εν προκειμένω να βρεθεί μία στέγη γι αυτούς  το βασικό κατά τα φαινόμενα – όχι αυτονόητο – αγαθό για όλους ώστε να μην είναι αναγκασμένοι να μένουν στο δρόμο.

Η δημοτική αρχή ανταποκρινόμενη στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της κοινωνίας, όπως και τα προηγούμενα χρόνια έχει έμπρακτα αποδείξει με τις δράσεις που έχει αναπτύξει στον κοινωνικό τομέα (κοινωνικό παντοπωλείο), προτίθεται να προβεί στην ενοικίαση χώρου για την φιλοξενία αστέγων , αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας που χρήζουν κοινωνικής μέριμνας. Ωστόσο η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και η συνδρομή συμπολιτών για την ανάπτυξη αυτής της δομής, αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο για την ευόδωση του συγκεκριμένου στόχου.

Όπως γνωρίζουμε η στελέχωση του δήμου είναι ανεπαρκής-γεγονός που στερεί την δυνατότητα να προχωρήσει και να ευοδωθεί η συγκεκριμένη δράση με δικό του προσωπικό, εάν εκ των προτέρων δεν έχει εξασφαλιστεί η βοήθεια εθελοντών συμπολιτών, κυρίως σε ζητήματα που σχετίζονται με την οργάνωση της δομής, (καθαριότητα, καθημερινή παρουσία), αλλά και  την διαχείριση ζητημάτων που ανακύπτουν, μέχρις ότου εξασφαλιστεί η αυτονομία της και τεθούν οι βάσεις για την σωστή και σοβαρή λειτουργία, όπως έχει συμβεί με το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Αυτονόητη σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να θεωρηθεί η επάρκεια και η διάθεση ειδών (κουβέρτες, ρούχα, οικιακός εξοπλισμός) καθώς και η καθημερινή παροχή φαγητού,από τις κοινωνικές δομές του δήμου, αλλά και από φορείς της πόλης και συνδημότες.

Καλούμε λοιπόν τους πολίτες που επιθυμούν ν’ αναλάβουν ενεργό και ουσιαστικό ρόλο ώστε να αντιμετωπίσουμε από κοινού το κρίσιμο ζήτημα της φιλοξενίας αστέγων ν’ επικοινωνήσουν με τον Δήμο Αγίου Νικολάου και συγκεκριμένα με την κ. Αμπαδιωτάκη Κλεάνθη στο τηλέφωνο : 28413-40110.

Αντώνης Εμμ. Ζερβός

Δήμαρχος Αγίου Νικολάου