Για άλλη μια φορά τα τελευταία χρόνια οι συμβασιούχοι του ΟΤΑ νομού Λασιθίου βρίσκονται όμηροι στα χέρια της επιτρόπου του Νομού, που αρνείται κατηγορηματικά να υπογράψει τα εντάλματα που έχουν αποσταλεί από τους Δήμους του νομού την στιγμή που οι υπόλοιποι επίτροποι των υπόλοιπων νομών της Κρήτης έχουν ήδη υπογράψει και η μισθοδοσία γίνεται κανονικά.

Η επίτροπος Νομού Λασιθίου παρά το ότι η κυβέρνηση έχει αναγγείλει με το νόμο Ν. 4429/2016 (ΦΕΚ 199 Α) άρθρο 16 την παράταση των συμβάσεων και οι οποίες παρατείνονται αυτοδικαίως μέχρι και την 31/12/2017, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης και παρά το ότι το ΦΕΚ αναφέρει ότι είναι σύννομες οι πληρωμές των συναδέλφων προτίμησε τον εύκολο δρόμο της αποποίησης των ευθυνών της στέλνοντας εντάλματα στο Ελεγκτικό Συνέδριο με ό,τι συνεπάγεται αυτό (καθυστέρηση ελέγχου από το ελεγκτικό συνέδριο λόγω φόρτου εργασίας με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να βρίσκονται όμηροι αυτής της τραγικής κατάστασης).

Σαν Σ.Ε. ΟΤΑ Ν. Λασιθίου καλούμε τους αρμόδιους του ελεγκτικού συνεδρίου να επισπεύσουν τις διαδικασίες ελέγχου των ενταλμάτων των συμβασιούχων, που είναι απλήρωτοι πανελλαδικά, και να λήξει επιτέλους αυτή η κατάσταση ομηρίας που βρίσκονται οι συνάδελφοι.

Ο Πρόεδρος Σ.Ε. ΟΤΑ Ν. Λασιθίου

ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ