Αλλάζει όψη η περιοχή στη λίμνη Τσόντου στα Χανιά

Μέχρι τέλος Απριλίου υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση στην περιοχή της Λίμνης Τσόντου πίσω από τα γραφεία της ΔΕΗ, ενώ το συνολικό έργο, όπως προβλέπει η εφαρμογή του σχεδίου πόλεως στον πρώην Δήμο Ελευθερίου Βενιζέλου, θα αποπερατωθεί μετά τον Μάιο.

Τις εργασίες επισκέφθηκε την Τρίτη ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας. Όπως τόνισε ο κ. Βάμβουκας το έργο εκτελείται από τις εισφορές από τα σχέδια πόλεως. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 1.040.000 ευρώ, ωστόσο, η έκπτωση ανήλθε σε ποσοστό 56%.
«Είναι ένα μεγάλο έργο, με διανοίξεις δρόμων, κατασκευή πεζοδρομίων και ασφαλτοστρώσεις. Επίσης, στην περιοχή υπάρχει κι ένα οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Χανίων το οποίο προορίζεται για σχολείο, Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, και έχει ενταχθεί στην πρόταση του Δήμου για τη δημιουργία 8 σχολείων με τη μέθοδο ΣΔΙΤ», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βάμβουκας και πρόσθεσε ότι όταν προχωρήσει αυτό το σχέδιο θα αποσυμφορηθεί το Δημοτικό στον Κουμπέ.

«Η μεγάλη αυτή ανάπλαση είναι ένα πολύ σημαντικό έργο που δείχνει ότι ενδιαφερόμαστε για όλες τις περιοχές του Δήμου μας και παρά τις ελλείψεις προσωπικού κάνουμε μαζί με τις υπηρεσίες μας ό,τι μπορούμε και νομίζω ότι τα καταφέρνουμε πολύ καλά κάτι που οι δημότες μας το καταλαβαίνουν», σημείωσε ο κ. Βάμβουκας.

 Χανιώτικα Νέα