Μαγική εικόνα ο νυκτερινός Άγιος Νικόλαος

Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι προχθές το βράδυ, ενώ γινόταν ο… «χαμός» στο χώρο της Λίμνης, όπου ήταν σε εξέλιξη το εξαιρετικό Φεστιβάλ Κρητικής Μουσικής και Χορών, μόλις πέρασα τη γέφυρα σαν να βρέθηκα σε έναν άλλο κόσμο! Επικρατούσε μια ησυχία ανησυχητική και ιδιαίτερα παράξενη για τουριστική πόλη. Λίγος ήταν ο κόσμος που κυκλοφορούσε, άνθρωπος στο δρόμο που οδηγεί στο Λιμάνι!

Δυστυχώς, ο Άγιος Νικόλαος έχασε τη νυχτερινή ζωή. Τα αίτια είναι πολλά και γνωστά. Μπορεί να αλλάξει αυτό; Μπορεί αλλά δεν είναι εύκολο με την καλή ποιότητα των ξενοδοχείων που διαθέτει η περιοχή μας. Όπως τα ξενοδοχεία κάνουν εκδηλώσεις για να κρατήσουν τους πελάτες τους «μέσα», το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και εμείς σαν πόλη… Να βρούμε τρόπους που θα τους βγάλουν «έξω» από τα ξενοδοχεία τους.

Δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Ωφελημένα θα είναι και τα ίδια τα ξενοδοχεία γιατί ο Άγιος Νικόλαος είναι μια όμορφη πόλη και μια ωραία βόλτα και ένα ποτό στο νυκτερινό Άγιο Νικόλαο θα τους γοητεύσει ακόμα περισσότερο και θα έχουν έναν ακόμα λόγο να επανέλθουν στον ίδιο τόπο διανομής.

Τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία είναι πολλά και καλά – και θα μπορούσαν να «τοποθετηθούν» σε πολλά μέρη του κόσμου – αλλά η ξεχωριστή ομορφιά του τοπίου του Μεραμπέλλου ήταν και είναι η αιτία που κτίστηκαν εδώ και δέχονται τόσους επισκέπτες.
Λ.Κ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.