Αρχική Χανιά Ρεπορτάζ Παράσταση διαμαρτυρίας από τους αγρότες στην Αντιπεριφέρεια Χανίων

Παράσταση διαμαρτυρίας από τους αγρότες στην Αντιπεριφέρεια Χανίων

Από

Ημερομηνία

Παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Χανίων πραγματοποίησαν μέλη της “Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων”.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για μια σειρά από θέματα που αφορούν την παραγωγή και τα προϊόντα τους. Ειδικότερα μίλησαν για καθυστέρηση στην υλοποίηση του προγράμματος δακοκτονίας. Από τη μεριά του ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απ. Βουλγαράκης επισήμανε πως ¨δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση, είμαστε εντός των χρονοδιαγραμμάτων. Ωστόσο την τελευταία 8 ετία με το να κάνει τους διαγωνισμούς για τα φυτοφάρμακα το Υπουργείου υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση για την προμήθεια τους. Ας ελπίσουμε ότι το Υπουργείο δεν θα καθυστερήσει περαιτέρω αφού εμείς ως Περιφέρεια έχουμε φυτοφάρμακα μόνο για τον πρώτο ψεκασμό που θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα¨.
Οι αγρότες κατέθεσαν υπόμνημα στο οποίο διεκδικούν αποζημιιώσει για ζημιές σε ελιές και αμπέλια από τα καιρικά φαινόμενα, να μην επιβαρυνθούν για τους δασικούς χάρτες και το περιβαλλοντικό τέλος κα.

ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χανίων βρίσκονται δύο μέλη της “Ενωτικής Ομοσπονδίας” με την κατηγορία της διατάραξης της κοινής ειρήνης για κινητοποιήσεις στις οποίες είχαν συμμετάσχει στο παρελθόν.
Τη στήριξη τους στους δύο αγρότες έχουν εκφράσει μέλη σωματείων και συναδέλφοι τους.

Πηγή: Xανιώτικα Νέα

Πρόσφατα άρθρα