Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη είχε την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017 ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, Θεοδόσιος Καλαντζάκης στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στον Δήμο Ιεράπετρας.

Μετά τη σύντομη κατ’ ιδίαν συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Δημάρχου, ακολούθησε συζήτηση στην αίθουσα συσκέψεων του Δήμου στην οποία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Πελαγία Πετράκη, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Γιάννης Γουλιδάκης και Νίκος Δασκαλάκης, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ιεράπετρας, Χρύσα Χατζημαρκάκη, Μάνος Λουτσέτης, Γιώργος Ασπραδάκης και Αργύρης Πανταζής, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, Μανώλης Γεωργαλάκης, η Συντονίστρια του Κοινωνικού Παντοπωλείου, Κική Χασάπη Φρονιμάκη, ο επικεφαλής παράταξης και Δημοτικός Σύμβουλος, Γιώργος Προϊστάκης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας, Βαγγέλης Μπινιχάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών, Μανώλης Ζουμπουλάκης και ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου, Μανώλης Μιχαλάκης.

Τα έργα που έχει ανάγκη ο Δήμος Ιεράπετρας και πρέπει άμεσα να προχωρήσουν με τη συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης ήταν το βασικό θέμα της συζήτησης με τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο να κάνουν συγκεκριμένες αναφορές για παρεμβάσεις που πρόκειται άμεσα να χρηματοδοτηθούν για να προχωρήσουν.

Ο κ. Αρναουτάκης εξήρε την προσπάθεια του Δήμου Ιεράπετρας να καταθέτει προτάσεις στις περισσότερες προσκλήσεις έργων, ενώ αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται από την Περιφέρεια Κρήτης να υποστηρίζει με δικούς της πόρους παρά την οικονομική κρίση έργα και παρεμβάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν στο πλαίσιο πάντα της ισόρροπης ανάπτυξης στο νησί.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε νέα έργα που εντάχθηκαν για τον Δήμο Ιεράπετρας στο Ε.Π. 2014 -2020 και συγκεκριμένα το Νέο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία, το Έργο Αποχέτευση Ομβρίων στην οδό Ν. Φωκά στην πόλη της Ιεράπετρας καθώς και το 7 Νηπιαγωγείο , ενώ όπως τονίστηκε σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το πρόγραμμα των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επεμβάσεων, καθώς και το πρόγραμμα LAEDER.

Μεταξύ των προτεραιοτήτων που τέθηκαν για έργα είναι οι οδικοί άξονες, έργα άρδευσης και ύδρευσης, αποχέτευσης, λιμενικά έργα,
αναγκαίες παρεμβάσεις για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών μονάδων, των αρχαιοτήτων, του αγροτικού τομέα , του τουρισμού και άλλων βασικών τομέων.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας με αφορμή τη συνάντηση «Ο Δήμος Ιεράπετρας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διεκδικεί έργα σε ένα απολύτως ανταγωνιστικό περιβάλλον. Συνεχίζοντας την προσπάθεια μέσα και από την εποικοδομητική συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης κάνουμε βήματα προόδου, εντάσσοντας στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα αναγκαία έργα και υποδομές. Σε μια αρκετά δύσκολη περίοδο για την αυτοδιοίκηση η συνεργασία Δήμων και Περιφερειών μπορεί να αποτελέσει την απαραίτητη νομίζω προϋπόθεση για την επιδιωκόμενη πρόοδο και ανάπτυξη τόσο των δήμων της Κρήτης όσο και του νησιού μας στο σύνολό του».