Με πολύ κόσμο και επιτυχία το 2ο Φεστιβάλ Τουρισμού Ιεράπετρας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Φεστιβάλ Τουρισμού, που διοργάνωσε στην περιοχή της Ιεράπετρας ο Δήμος με την συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης, των κατά τόπων φορέων και συλλόγων και την έγκριση του Υπουργείου Τουρισμού.

Όπως δηλώνει στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ιεράπετρας κ. Αργύρης Πανταζής «το Φεστιβάλ σε γενικές γραμμές πήγε ανέλπιστα καλά, μιας και όλες του οι εκδηλώσεις και η τελετή λήξης πλαισιώθηκαν από αρκετό κόσμο. Με ξεχωριστή βαρύτητα από πλευράς ανταπόκρισης του κόσμου να έχει η εκδήλωση στο Μύρτος στις 23 Σεπτέμβρη, όπου σε συνεργασία του Δήμου με την τοπική κοινότητα Μύρτου στην πλατεία του χωριού έγινε η απονομή Βραβείων Φιλίας σε τουρίστες που επισκέπτονται για τις διακοπές τους την ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας εδώ και πολλά χρόνια».

Μέσω του Φεστιβάλ, όπως προσθέτει, προβλήθηκε η ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας, ήρθαν Έλληνες και ξένοι επισκέπτες από άλλες πόλεις -Άγιο Νικόλαο, Χερσόνησσο, Ηράκλειο, Σητεία, ενώ και οι Ιεραπετρίτες, που επισκέφθηκαν τις εκδηλώσεις, εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα.

Πολύ καλή χαρακτηρίζει και την επιλογή να διευρυνθεί η χρονική διάρκεια του Φεστιβάλ, αφού «έτσι καταφέραμε στα κενά των εκδηλώσεων να υπάρξει αρκετή οργάνωση ώστε να προσφέρουμε στον κόσμο ποιοτικές εκδηλώσεις και ειδικά με την τελευταία όπου είχαμε την φωταγώγηση του χώρου με τους δύο φοίνικες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Οι επισκέπτες που βραβεύθηκαν

Συνολικά σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ βραβεύτηκαν 72 επισκέπτες, που επιλέγουν για τις διακοπές τους την ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας εδώ και πολλά χρόνια.

Η γηραιότερη κράτηση, όπως μας λέει ο κ. Πανταζής, είναι ενός Γερμανού που επισκέπτεται την περιοχή επί 36 συναπτά έτη, με την αμέσως επόμενη να είναι 35, ενώ υπήρχε και Γερμανός, που επί 13 χρόνια επισκέπτεται την περιοχή, δύο φορές το χρόνο (χειμώνα -καλοκαίρι).

Όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος οι ίδιοι οι επισκέπτες αυτοί τόνισαν πως αυτά που τους «τραβούν» για να επιλέγουν ξανά και ξανά την Ιεράπετρα ως προορισμό τους είναι το κλίμα, η φιλοξενία και η καλή καρδιά των Κρητικών.

Όπως εκτιμά, εξάλλου, ο ίδιος ο κ. Πανταζής ο αριθμός των επισκεπτών που συμμετείχε συνολικά στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ξεπέρασε τις 2.500, κάτι που ξεπέρασε κατά πολύ και τις προσδοκίες των ίδιων των διοργανωτών.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, «η υψηλή επισκεψιμότητα μας δίνει την δύναμη να ανεβάσουμε ακόμα ψηλότερα τον πήχη και να οργανώσουμε του χρόνου ένα ακόμα καλύτερο, τρίτο στη σειρά Φεστιβάλ στο οποίο και θα δίνει έμφαση σε εικονογραφικό υλικό της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας με τοπία, χωριά, τα οποία και θα προβληθούν σε ένα μεγάλο βίντεοπροβολέα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων».

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ