100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, η εκδήλωση του Κ.Κ.Ε. στον Άγιο Νικόλαο

Εκδήλωση αφιερωμένη στην συμπλήρωση 100 χρόνων (1917- 2017) από την Οκτωβριανή Επανάσταση πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου η Κ.Ο. Αγίου Νικολάου του Κ.Κ.Ε. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Το  Κ.Κ.Ε. οργανώνει σε όλη την χώρα παρόμοιες εκδηλώσεις για να τιμήσει την 100η επέτειο από την Επανάσταση της εργατικής τάξης του 1917 στη Ρωσία. Η Επανάσταση έχει ιστορικά χαρακτηριστεί ως ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα της ανθρωπότητας, που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών και δεδομένων και επηρέασε την παγκόσμια ιστορία συνολικά.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν φίλοι του κόμματος και όσοι θέλησαν να ενημερωθούν γύρω από τα γεγονότα που οδήγησαν στην επανάσταση. Κεντρικός ομιλητής ήταν το μέλος της Ε.Π. Κρήτης του Κ.Κ.Ε. κ. Στέλιος Ορφανός, συνεπικουρούμενος στο πάνελ από τον Γραμματέα της Κ.Ο.Β. Αγίου Νικολάου του Κ.Κ.Ε. κ. Γιώργο Μπανάκο.

Μετά τον χαιρετισμό του κ. Μπανάκου, ο κ. Ορφανός έκανε εκτενή αναφορά στα ιστορικά γεγονότα και στα πρόσωπα που «σφράγισαν» τις ημέρες του 1917 και οδήγησαν τελικώς στην επανάσταση της Εργατικής τάξης. Στάθηκε ιδιαίτερα στην σημασία που έχουν οι αξίες της εποχής αυτής στην πάλη του εργατικού κινήματος στο σήμερα και στα συμπεράσματα που εξάγονται από τα γεγονότα, το κλίμα και την εν γένει πορεία της Ρωσίας, αλλά και ολόκληρου του κόσμου που επακολούθησαν της Οκτωβριανής Επανάστασης.

Ακολούθησε η προβολή ενός 40λεπτου περίπου ντοκιμαντέρ, που ετοίμασε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, για την ιστορία των γεγονότων και της εποχής γύρω από και με βάση τα οποία αναπτύχθηκε η Οκτωβριανή Επανάσταση.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ