Με δημοπρατήσεις έργων για την οδική ασφάλεια και παρεμβάσεις έργων οδοποιίας και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού με προϋπολογισμό που θα ξεπεράσει τα 100 εκ. ευρώ, θα ξεκινήσει η υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος της Περιφέρειας Κρήτης το νέο έτος.

Αυτό ανέφερε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπογράφοντας την προγραμματική σύμβαση του έργου «Κατασκευή ανισόπεδου κόμβου Κουνάβων» προϋπολογισμού 6,4 εκ. ευρώ. Η υπογραφή της σύμβασης στη Περιφέρεια από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη έγινε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του Δημάρχου Αρχανών Αστερουσίων Μανόλη Κοκοσάλη, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργου Πιτσούλη, και του εκπροσώπου της ανάδοχης εταιρείας «Λατομική Α.Ε.» Αντώνη Ορφανάκη.

Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στο νέο τρόπο δημοπρατήσεων δημόσιων έργων δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες ηλεκτρονικές δημοπρατήσεις με τον νέο τρόπο που είναι σωστός αλλά δεν έπρεπε να υπάρχει αυτή η καθυστέρηση. Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι με ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την οδική ασφάλεια για όλο το νησί. Το επόμενο έργο το οποίο θα δημοπρατηθεί θα είναι η οδική ασφάλεια σε 450 σημεία ένα έργο προϋπολογισμού 35 εκ. Επίσης θα δημοπρατηθούν 10 εκ. για τον παλιό εθνικό δρόμο, όπως επίσης πάρα πολλές οδοποιίες σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Το πρόγραμμα μας θα ξεπερνά τα 100 εκ. ευρώ. Ακόμη είναι ο δρόμος στο Αρκαλοχώρι, ο «Αγιοβασιλειώτικος», συνεχίζουμε στα Χανιά με τον δρόμο Τοπολίων και ο προγραμματισμός είναι δημοπρατήσεις μέσα στο πρώτο τρίμηνο και το δεύτερο εξάμηνο του 2018 θα είναι σε εξέλιξη όλα τα έργα που έχουμε προγραμματίσει»