Χωρίς τη συμμετοχή της Τηλέτυπος ΑΕ, η οποία έχει στον ιδιοκτησιακό της έλεγχο τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, στο ΕΣΡ, η διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων για τις 7 τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου, με τιμή εκκίνησης τα 35 εκατ. ευρώ.

Το αρχικό σχέδιο για την Τηλέτυπος προέβλεπε ότι θα επεδίωκε να υπαχθεί στο καθεστώς του άρθρου 106 Β του πτωχευτικού κώδικα με στόχο την οικονομική της εξυγίανση.

Σύμφωνα με τον ίδιο σχεδιασμό, για λογαριασμό των κύριων μετόχων της Τηλέτυπος θα συμμετείχε στο διαγωνισμό για τις άδειες τρίτη εταιρεία συμφερόντων τους. Η επιλογή αυτή υπάκουε στη νομοθεσία που ορίζει πως καμία εταιρεία που βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης δεν μπορεί να λάβει μέρος στον τηλεοπτικό διαγωνισμό του ΕΣΡ.

Το σχέδιο της διοίκησης του Mega προέβλεπε, επίσης, πως στη συνέχεια, η εταιρεία  που θα διεκδικούσε την άδεια, θα απορροφούσε την Τηλέτυπος ΑΕ, όταν ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία από το πτωχευτικό δίκαιο.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης δεν είχαν ξεκαθαρίσει οι οριστικές προθέσεις των μετόχων κι αν τελικά θα εμφανίζονταν, με όποιο σχήμα, στο διαγωνισμό.

Σε κάθε περίπτωση, το Mega έχει τη δυνατότητα, να εκπέμπει, ως το τέλος του Φεβρουαρίου, καθώς, όπως ορίζει ο νόμος 4339/2015, όποιος σταθμός δεν συμμετάσχει στη αδειοδοτική διαδικασία, μπορεί να μεταδίδει σήμα έως και τρεις μήνες από την προκήρυξη των αδειών, η οποία έγινε στις 27 Δεκεμβρίου 2017.

Στο διαγωνισμό που λήγει αύριο, Πέμπτη, στις 3.00 το μεσημέρι κατέθεσε ήδη από χθες, Τρίτη, αίτηση  στο ΕΣΡ, η εταιρεία Ειδήσεις Ντοτ Κομ ΑΕ (ΣΚΑΪ).

Πηγή: kathimerini.gr