Σχεδιασμός των δράσεων για το έτος μαθηματικών

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κύριο Σταύρο Αρναουτάκη είχαν σήμερα μέλη των διοικουσών επιτροπών των παραρτημάτων Ηρακλείου και Λασιθίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν ο σχεδιασμός και συντονισμός των δράσεων της Μαθηματικής κοινότητας του νησιού ενόψει των εορτασμών του έτους Μαθηματικών, όπως έχει χαρακτηριστεί το 2018 τιμής ένεκεν των 100 χρόνων ζωής της Ε.Μ.Ε.

Η συνάντηση αυτή αποτελεί συνέχεια μιας σειράς ενεργειών της Περιφέρειας Κρήτης, του Πανεπιστημίου Κρήτης και των παραρτημάτων της Ε.Μ.Ε, με στόχο την ανάπτυξη νέων δομών εκπαίδευσης και διάχυσης της επιστημονικής γνώσης και της μαθηματικής επιστήμης εν γένει.

Όπως άλλωστε τονίστηκε από τους προέδρους των παραρτημάτων κύριο Ανδρέα Βαρβεράκη και κύριο Μιχάλη Περάκη, είναι εξαιρετικά σημαντικό να κεφαλαιοποιήσουμε πλέον το σημαντικό έργο που έχει παραχθεί έως τώρα, από την δράση όλων των θεσμικών φορέων του νησιού προς αυτή την κατεύθυνση.

Άλλωστε η διαχρονική αρωγή και έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης αλλά και το σταθερό ενδιαφέρον τόσο του Περιφερειάρχη κυρίου Σταύρου Αρναουτάκη, όσο και των συνεργατών του, έχουν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια ένα δημιουργικό περιβάλλον στόχευσης και εξέλιξης προς όφελος τόσο της επιστήμης όσο και της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας, γεγονός που ενισχύει σημαντικά την βούληση όλων για περαιτέρω έργο και δημιουργία καινοτομίας.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες η αντιπροσωπεία των προεδρείων θα αναλάβει να ενημερώσει το σύνολο της μαθηματικής κοινότητας του νησιού, σχετικά με τις πρωτοβουλίες που θα προταθούν προς συζήτηση και υλοποίηση για το 2018.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here