Πρώτος προορισμός και φέτος η Κρήτη για τους Φιλανδούς

Με άριστες εντυπώσεις επέστρεψε η αποστολή της Περιφέρειας Κρήτης από την τουριστική έκθεση Matka, που πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, από τις 18 έως και τις 21 Ιανουαρίου. Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ και εκπροσωπήθηκε από την Περιφερειακή Σύμβουλο κα Μαρία Τζανακάκη-Μελισσάρη, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κ. Μανώλη Βολικάκη, το στέλεχος του τμήματος κ. Εμμανουήλ Φουντουλάκη και την ξεναγό κα Βασιλική Κατσαντώνη.

Στην έκθεση συμμετείχαν περισσότεροι από 915 εκθέτες από 83 χώρες απ’ όλο τον κόσμο. Ο αριθμός  των επισκεπτών ξεπέρασε τις 63.000 ενώ 14.000 περίπου ήταν οι επαγγελματίες που επισκέφθηκαν την έκθεση, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Δημοφιλέστερος προορισμός και φέτος για τους Φιλανδούς, όπως και πέρυσι, σύμφωνα με τις κρατήσεις οργανωμένων πακέτων διακοπών, αναμένεται να είναι η Κρήτη, με το ενδιαφέρον στις ερωτήσεις των επισκεπτών να επικεντρώνεται στην φιλοξενία των Κρητικών, την κρητική διατροφή, την ασφάλεια και τις υποδομές του νησιού.

Το περίπτερό της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφθηκε πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους δημοσιογράφοι, bloggers επιχειρηματίες και τουριστικοί παράγοντες, οι οποίοι άκουσαν με ενδιαφέρον την τουριστική μας πρόταση, προμηθεύτηκαν το έντυπο υλικό προβολής του νησιού μας και γεύτηκαν κρητικά κεράσματα. Το επισκέφθηκαν επίσης ο πρέσβης της Ελλάδας στη Φινλανδία κ. Γιώργος Αϋφαντής συνοδευόμενος από τα στελέχη της Πρεσβείας της Ελλάδος κα Φωτεινή Κουκέα και Κωνσταντίνα Καμίτση, καθώς και ο Προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Σκανδιναβίας και Βαλτικής κ. Παύλος Μούρμας, το στέλεχος του Γραφείου του κα Αλεξάνδρα Σαραντίδη, οι οποίοι και υποστήριξαν την παρουσία στην έκθεση.

Το νησί μας αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους Φιλανδούς, και ιδιαίτερα τα Χανιά, που εμφανίζονται ως πρώτος προορισμός της χώρας μας γι’ αυτούς, γεγονός που επιβεβαιώνει τα μηνύματα που λάβαμε από τους χιλιάδες επισκέπτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τουριστικά γραφεία που συμμετείχαν στην έκθεση επιβεβαίωσαν επίσης την αυξημένη ζήτηση για την Κρήτη.