Ξεχώρισαν Ζερβάκης και Βότσος στον ημιμαραθώνιο Αθήνας

Επιτυχημένη ήταν η παρουσία των αθλητών από τη Σητεία Γιάννη Ζερβάκη (ΑΟ Τρίτων Χαλκίδας) και Χρήστου Βότσου (ΓΣ Βιτσέντζος Κορνάρος) στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας το πρωί της Κυριακής, τερματίζοντας κοντά στις πρώτες θέσεις.
Ο Ζερβάκης κατετάγη πέμπτος με χρόνο 1.10.57 και ο Βότσος έβδομος με 1.12.54, ανάμεσα σε εκατοντάδες συμμετέχοντες.

Ο Κώστας Γκελαούζος έχει αποδείξει την τελευταία διετία πως είναι ο κορυφαίος δρομέας των μεγάλων αποστάσεων.
Ο αθλητής του Χρήστου Παπαχρήστου ήταν και σήμερα ο μεγάλος πρωταγωνιστής, αφού τερμάτισε πρώτος στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας με 1 ώρα 08.30.

Ο εξελίξιμος δρομέας δεν κατάφερε να πετύχει το στόχο του, που ήταν το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου, ωστόσο έδειξε πως θα έχει την ευκαιρία να το κάνει σε έναν από τους αγώνες του Απριλίου και παράλληλα βελτίωσε το δικό του ρεκόρ διαδρομής, το οποίο ήταν 1.08.35 από το 2016. «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την πρώτη θέση. Ήθελα να κατέβω βέβαια κάτω από το 1.08.10 και να κάνω ατομικό ρεκόρ αλλά δεν πειράζει. Σε κάποια σημεία της διαδρομής είχε δυνατό αέρα και μας επηρέασε αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Θα συνεχίσω τώρα με στόχο να κάνω έναν μαραθώνιο το επόμενο διάστημα, προκειμένου να διεκδικήσω το όριο για το Βερολίνο», είπε ο αθλητής του Παναθηναϊκού. Ένας νέος αθλητής, ο Γιώργος Τάσσης, ήταν δεύτερος στον ημιμαραθώνιο και έδειξε πως διαθέτει τα χαρακτηριστικά να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στον μαραθώνιο. Ο αθλητής του Τρίτωνα Χαλκίδας διένυσε την απόσταση σε 1 ώρα 09.23 και άφησε πίσω του το έμπειρο Χριστόφορο Μερούση. Ο αθλητής από την Χίο τερμάτισε σε 1.09.49 και πλέον σκέφτεται τη συμμετοχή του σε έναν αγώνα μαραθωνίου, στα τέλη Απριλίου.

«Ηταν μία ωραία εμπειρία, ήταν η πρώτη φορά που έτρεξα στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Ηταν δύσκολη η διαδρομή , αρκετά πιο δύσκολη απ΄ότι περίμενα, αλλά πήγα αρκετά καλά και είμαι ευχαριστημένος», είπε ο Γιώργος Τάσσης, ενώ από την πλευρά του ο Χριστόφορος Μερούσης, δήλωσε: «Χαίρομαι πρώτα απ’ όλα για τη συμμετοχή μου στον αγώνα. Είχα μία ίωση που με πήγε λίγο πίσω στην προετοιμασία μου. Έκανα μία καλή εμφάνιση σε έναν απαιτητικό αγώνα. Ο Ημιμαραθώνιος ήταν και πάλι μία γιορτή για την πόλη της Αθήνας».

Η πρωτιά στις Γυναίκες ήταν από την Σητεία, με την Ελευθερία Πετρουλάκη.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η κλαση του Γιάννη είναι για παγκόσμια όπως το Birmingham. Εκει οι μισοί ακυρώθηκαν. Δε θα διεκδικούσε κι εκεί ένα ακόμη μετάλλιο;

Comments are closed.