Τιμήθηκε η 195η επέτειος της ηρωικής εξόδου από το Σπήλαιο της Μιλάτου (Φωτογραφίες)

Μέσα σε κλίμα σεβασμού και απότισης φόρου τιμής στα θύματα της ηρωικής εξόδου από το σπήλαιο της Μιλάτου τον Φεβρουάριο του 1823, πραγματοποιήθηκαν  το πρωί της Κυριακής στο υποβλητικό παρεκκλήσι του Αγίου Θωμά οι καθιερωμένοι εορτασμοί.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία, παρουσία βουλευτών, εκπροσώπων της Περιφερειακής Ενότητας, της δημοτικής αρχής, τοπικών φορέων και συλλόγων, αρχών και πολιτών όλων των ηλικιών.

Ο δημοτικός υπάλληλος κ. Γεώργιος Στεφανάκης εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, εξιστορώντας τα γεγονότα του 1823 και περνώντας το μήνυμα για το σήμερα, για να ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από όλους τους τοπικούς φορείς, αρχές, κόμματα και συλλόγους.

ΣΠΗΛΑΙΟ ΜΙΛΑΤΟΥ_15.4.2018

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος της Μιλάτου μοίρασε σε όλους κέρασμα και έδωσε ενημερωτικά φυλλάδια για το ιστορικό πλαίσιο των γεγονότων στο Σπήλαιο.

Δείτε εδώ το βίντεο από τις δηλώσεις των επισήμων στο περιθώριο των εορτασμών και εδώ το βίντεο από τα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της ημέρας.

  • Αναλυτικότερο ρεπορτάζ μπορείτε να διαβάσετε στο φύλλο της ΑΝΑΤΟΛΗΣ της Δευτέρας

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ