Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική για μια δύσκολη λόγω της ξηρασίας περίοδο (VIDEO)

Περιοδεία στις Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος στο Νομό Λασιθίου πραγματοποίησε χθες ο Επιχειρησιακός Συντονιστής για τις Περιφερειακές Διοικήσεις Στερεάς Ελλάδος, Κρήτης, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου (με έδρα τον Πειραιά) υποστράτηγος Κωνσταντίνος Γιόβας. Ο κ. Γιόβας αφίχθη χθες στις 1.30 μ.μ. στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγίου Νικολάου συνοδευόμενος από τον Διοικητή  Περιφερειακής Διοίκησης Κρήτης της Π.Υ. Ταξίαρχο Γιάννη Μαραγκάκη και επιτελείς του. Είχε προηγηθεί αντίστοιχη συνάντηση και ενημέρωση στην Π.Υ. Ηρακλείου.

Τον υποδέχθηκε ο υποδιοικητής της Π.Υ. Αγίου Νικολάου Επιπυραγός Κωνσταντίνος Γεροδήμος (ο διοικητής Μιχ. Βασιλάκης βρίσκεται σε άδεια) και αφού χαιρέτησε το προσωπικό της Υπηρεσίας, ο κ. Γιόβας προήδρευσε κλειστής σύσκεψης, όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση της Υπηρεσίας και γενικότερα των συνθηκών που επικρατούν παράλληλα με την επιχειρησιακή οργάνωση και ετοιμότητα της Υπηρεσίας. Ενημέρωσε δε για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την υλοποίησή του. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Λασιθίου Νίκος Νικολαϊδης.

Μετά τη σύσκεψη ο κ. Γιόβας είχε συνάντηση με το προσωπικό της Π.Υ. Αγίου Νικολάου. Άκουσε τους πυροσβέστες και τους προέτρεψε να ανταποκριθούν στο καθήκον που τους έχει αναθέσει η πολιτεία. Ζήτησε να υπάρχει στενή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων στο πλαίσιο του καλού συντονισμού για την αντιμετώπιση κάθε σοβαρού περιστατικού πυρκαϊών, που θα προκύψει κατά την αντιπυρική περίοδο, ώστε να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα της δράσης της Π.Υ. Τόνισε δε ότι σε επιχειρησιακό επίπεδο πρώτιστη μέριμνα θα πρέπει να τίθεται η ασφάλεια του ανθρώπινου δυναμικού και κατόπιν η φροντίδα για τα υλικά αγαθά.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ